Egyetemi sport EUG

EUG – 5. nap

A Łódź-ban zajló Európai Egyetemi Játékok ötödik versenynapján négy sportágban (3×3 kosárlabda, tenisz, futsal és röplabda) szurkolhattunk TF-es kiválóságainknak. Ezúttal kevesebb sikerélmény termett számunkra, de így sem szomorkodhatunk, mert mindenki nagyot küzdött és kitett magáért.

Délelőtt 3×3-as női kosarasaink magyar ellenféllel, a Miskolci Egyetemmel néztek farkasszemet délelőtt. Kováts Gabriella tanítványai szép játékkal nyertek 21:15-re, így készülhettek a 9. helyért a korábbról már ismert Goettingen ellen. Azon a találkozón sajnos ezúttal a németek voltak jobbak, akik kontroll alatt tartották a játékot és 17:14-re nyertek. Lányaink így a 10.helyen zártak.

Férfi 3×3-as csapatunkra egy meccs várt ma, mely a 17. hely sorsáról döntött a NIH (Norvégia) ellen. Ezt a meccset jobban kezdte és folytatta az ellenfél, nem engedtek közel magukhoz. 12:21 arányban vereséget szenvedtünk, ami azt jelentette, hogy a 18. pozícióban fejeztük be a tornát. Örömünkre csapatunkat Fair Play díjban részesítették!

Női röpiseink egy nap szünetet követően léptek újra pályára. A csoportkört követően újfent hármas csoportban találták magukat a lányok a középszakasz keretein belül. Ellenfeleink egyaránt másodikak voltak az alapszakasz során csoportjaikban, így hasonló játékerőt képviselők ütközeteire készülhettünk. A cseh Masaryk Egyetemmel szemben egy szettet leszámítva nem sikerült felvenni a ritmust, azonban több bíztató jel is adódott játékunkban, melyekre holnap építhetünk a román Babes-Bolyai Egyetem ellen.

Futsalos lányaink is egy nap pihenés után léptek pályára. A mérkőzést megelőző időszakban lehetőség nyílt az ellenfél feltérképezésére, így a mai küzdelem lehetőség volt egyenlő félként pályára lépni, lévén, hogy a lengyelek meg minket kémleltek az elmúlt napokban. Sajnos alapos munkát végeztek és sikerült kivenniük legjobbjainkat a játékból, de nem olyan egyszerűen, mint azt ők gondolták. A sárgalapokkal teletűzdelt mérkőzésen összesen csupán egyetlen gól esett, de az ellenfél javára még a 11. percben. A kemény párharcban végül nem szerzett egyik fél sem találatot a továbbiakban, így a végeredmény is kialakult. A lányoknak holnap a norvégok ellen lesz esélye javítani.

Teniszezőink ezúttal női és férfi ágon is pályára léptek, mind a két csapatunk 13:00-kor kezdett. Hölgyeké az elsőbbség, fiúké a dicsőség. A lányok majd 2 nap pihenő után léptek pályára lengyel ellenfelük ellen. Az első egyéniben Szabó türelmes játéka ezúttal nem hozta meg a gyümölcsét, de Ferenczy jött, látott és győzött, ezért a páros döntött a versenyzők sorsáról. Sajnos az előbb említett két hölgy hiába harcolt nagyot, a poznaniak jöttek ki jobban az utolsó fordulóból. A lányoknak holnap a portugálok ellen lesz esélye javítani.

A fiúknak az izraeli Ben-Gurion Egyetemmel kellett megmérkőzniük és állták a sarat fiaink. Az első egyéniben Salamon lépett pályára, de nem volt szerencséje, azonban a tegnapi napon is brillírozó Varga-Tóth egyensúlyba hozta a mérleget győzelmével, így ismét a páros döntött. Ugyan azzal a párossal vágtunk neki a küzdelemnek, mint előző napon és a srácok ismét elkápráztattak bennünket. Rendíthetetlen duónk Kisantallal és Cziglerrel soknak bizonyult, az ellenfél messzire utazott a pofonért! Az urak holnap ismerős riválissal néznek farkasszemet a nottinghamiak személyében, akiket egyszer már sikerült legyőzni és reméljük ezúttal sem lesz másképp.

Gratulálunk mindenkinek a mai eredményekhez, hajrá TF!