Kosárlabda Női NBI/A

Előny a Csatánál!

NBI/A-s női kosárlabdázóink a szezon utolsó párharcának első mérkőzésén a Ludovika Arénában léptek pályára a Csata vendégeként. A TFSE-MTK egy félidőn át tudta tartani a házigazda ritmusát, a második félidőben viszont jelentős különbség mutatkozott a felek között. A mérkőzést 25 pontos különbséggel nyerte meg Tursics Krisztián együttese. A találkozóról a wbasket.hu részletes összefoglalóját olvashatjátok:

„Pénteken megkezdődött a Ludovika-FCSM Csata és a TFSE-MTK 7. helyért kiírt párharca. Az első találkozót a Ludovika Arénában 77-52-re nyerte a Csata és ezzel 1-0-s előnybe került. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc szerdán folytatódik az MTK Kosárlabda Csarnokban.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Mindkét gárda kerete változott a rájátszás második fordulójához képest. A Csata Japreece Dean, a TFSE Chanise Jenkins nélkül várta a helyosztót. Németh Alma szerezte az első találatot és erre Horváth Bernadett válaszolt egy triplával. A hárompontosokat tekintve elkapta a fonalat a Csata a mérkőzés legelején. Az első öt kísérletéből három utat talált a gyűrűbe, így 11-9-nél már Magyar Bianka időkérése miatt állt a játék. A rövid eligazítás után Böröndy Vivien és Toman Petra növelte a hazai előnyt, ennek megfelelően 18-10-nél már 10-1-es futásban volt a Csata. A TF nagy erőket mozgósított, hogy látótávolságban maradjon és sikerrel jártak ezen törekvései. Amikor az utolsó percben Süle Krisztina duplája célt ért, 20-16-ra módosult az állás. A második negyed két nagy fordulatot tartogatott. Gyöngyösi Janka és Lelik Réka hármasaival ismét növelte előnyét a házigazda. 28-18-nál kialakult az első félidő legnagyobb különbsége.

A második szakasz közepén a TFSE-MTK vette át kezdeményezést. Betalált távolról Theodoreán Alexandra és Király Andrea is. Tursics Krisztián már 28-23-nál időt kért, de Theodoreán Alexandra vezetésével 32-32-nél utolérte riválisát a TFSE. A félidő hajrájában Hegedűs Janka és Toman Petra révén szerzett ismét előnyt a Csata. 20 perc játék után mindkét gárda 13 mezőnykosarat értékesített. A Csatának ehhez 30, a TFSE-nek 37 kísérlet kellett. A lepattanókat tekintve 22-18-ra vezettek a vendégek. A hét, illetve a nyolc eladott labda miatt azonban egyik fél sem lehetett elégedett. A Csatánál a 9 pontos Böröndy Vivien, a TFSE-nél a 11 pontos Theodoreán Alexandra volt a legeredményesebb. A harmadik negyedre nagyot fordult a játék képe. Horváth Bernadett triplája és Zele Dorina két villanása vezette fel a játékrészt. Két perc telt el, amikor már 43-34-re ment a Csata és a vendégek időkérése állította meg a játékot.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Jól mutatja, hogy mennyire koncentráltan kezdte a harmadik szakaszt a házigazda: az első öt percben a 10 mezőnykísérletéből 7 utat talált a gyűrűbe. Ez idő alatt 52-36-ra lépett el Tursics Krisztián gárdája. Összességében ez 18-2-es futás volt, ami döntőnek bizonyult. Ja’Tavia Tapley találata törte meg a TFSE kosárcsendjét, de nem sokkal később 59-39-nél már a 20 pontos differenciát rögzíthettük a jegyzeteinkbe. Sőt, Toman Dóra hármasával 23 egységgel járt előrébb a Csata. A záró 10 percnek 62-43-ról vágtak neki a csapatok. Itt Németh Alma még 18 pontra felhozta a TFSE-t, de Toman Petra és Horváth Bernadett hármasaival ismét nőtt a differencia. Végül 12 triplát értékesített a hazai gárda. A folytatásban újra bejött 20 pont alá a TFSE, de 68-49 után egy újabb 9-0-s futással egyértelműsítette fölényét a Csata. Ezen sorozat alkalmával 4 pontot szerzett Zele Dorina, aki így végül 18 ponttal a mezőny legeredményesebbjének bizonyult. A végeredményt Burján Laura triplája alakította ki, de ez a Csata magabiztos sikerét nem veszélyeztette.”

LUDOVIKA-FCSM CSATA – TFSE-MTK 77-52 (20-16, 16-18, 26-9, 15-9)

7. helyért, 1. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Tőzsér D., Varga-Záray K., Rózsavölgyi A. (Sarkadi-Nagy Á.)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 9/9, Lelik 7/3, Zele 18/6, Hegedűs 8, Böröndy 10/3. Csere: Angyal, Gyöngyösi 5/3, Strausz, Toman D. 6/6, Toman P. 12/6.

TFSE-MTK: Süle 5/3, Theodoreán 14/6, Pavel 8, Németh 4, Dúl 11. Csere: Herman, Tapley 4, Szeitl, Tóth , Burján 3/3, Király 3/3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Ludovika-FCSM Csata javára. A folytatásra április 20-án, szerdán kerül sor az MTK városmajori csarnokában!