Férfi NBII Kézilabda

Elhasaltunk Dabason!

NBII-es férfi kéziseink a 2022-es év utolsó mérkőzésén a Dabas KC VSE U23 vendégei voltak a hétvégén és ugyan vezettek a félidőben, de a végére megrázta magát a hazai alakulat és megnyerte a találkozót. Az előző két fordulóban nem túlzás azt állítani, hogy Ujvári Bence tanítványai bravúros sikereket zsebeltek be, ám ezúttal az ellenfél tudott fordítani.

Az első játékrészben jól kezdtünk és előbb 2, majd 3 gólos előnyre sikerült szert tennünk. Ezt azonban nem sokáig tudtuk tartani, ugyanis a dabasiak folyamatosan jöttek vissza a meccsbe, de így is TFSE vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidő ugyan ott folytatódott, ahol abbahagytuk, több sikeres akció után is tartottuk az előnyünket egészen 22-22-ig. Ekkor jött a fordulópont és vezetést szerzett a Dabas, majd nekünk kellett egalizálni. 23-23-nál, bő 4 perccel a vége előtt megint a hazaiak domináltak és ezúttal nem tudtunk lépést tartani velük. Az 1 gólos előnyüket szépen lassan 4-re növelték a hajrában, ezzel kialakítva a végeredményt.

Forrás: MKSZ

Dabas KC VSE U23 – TFSE 28-24 (12-13)

Ujvári Bence vezetőedző értékelője:
„Jól kezdtük a mérkőzést de a védekezésben voltak hibák, viszont hamar rendeztük a sorainkat. A második félidő közepéig a kezünkben volt az irányítás, 4 gólos előnyért támadhattunk kétszer is. Ekkor jöttek a kapkodások, amire gyors gólokkal válaszoltak a hazaiak, mi pedig kihagytuk a ziccereket. Most a Dabasnak jött ki jobban a lépés, majd a visszavágón bizonyíthatunk tavasszal. Gratulálok innen is az ellenfélnek!”

Forrás: MKSZ

A fiúk pontazonossággal a 10. helyről várhatják a folytatást, ami rosszul hangozhat, pedig egyáltalán nincs így. A tabella jelenlegi állása azt mutatja, hogy köztünk és a 4. hely között mindössze 2 pont a különbség, a dobogótól pedig 3 választ el minket! Összességében elmondható, hogy egy kifejezetten izgalmas őszi szezonon vagyunk túl, ahol az esélyesebb csapatok is rendre megszenvednek a győzelemért, vagy éppen értékes pontokat hullajtottak, emellett a középmezőmőnyben pedig ádáz harcok dúlnak a jobb helyek megszerzéséért.

Februártól folytatódik a bajnokság, addig is hajrá TFSE!