Atlétika

Ekler Luca futamgyőzelemmel nyitott Párizsban!

A 2023-as paraatlétika világbajnokságon hétfőn állt először rajthoz hazánk legeredményesebb paraatlétája, a paralimpiai, világ- és Európa-bajnok Ekler Luca. Luca számára a nyitó táv a 100 méteres síkfutás volt, ahol az első előfutamba sorsolták.

A képlet egyszerű volt, a legjobb négy közé kellett férkőzni, az eredményezett döntőt a kiírás szerint. Versenyzőnk a hármas pályát kapta, ahol a négyesen maga mellett találta a német Nele Moos-t, az ötösön pedig az ausztrál Rhiannon Clarke-ot.

A futam rajtjában kilőtt versenyzőnk, végeredménye 13.07 lett, amivel magabiztosan nyerte futamát 0.0-ás szélben. Összesítésben harmadik idővel került a fináléba, a másik futamban a kolumbiai Darian Jimenez (12.71) és a regnáló brit paralimpiai bajnok Sophie Hahn (12.86) is jobb eredménnyel szelte át a célvonalat. Tették ezt mindketten úgy, hogy legjobb idejüket érték el 2023-ban.

A döntőben 4-es pályáról indul majd sportolónk, akinek valaha volt legjobb időeredménye 12.66 mp 100 méteren. A finálét az alábbi linken tudjátok majd követni kedd este 19 óra 59 perctől.

Az előfutamok alapján Lucának minden esélye adott odaérni a dobogóra. Kívánjuk, hogy a lehető legjobban sikerüljön a döntő!

Hajrá Luca, hajrá magyarok!

Fotók: PARA Atlétika / Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!