Atlétika

Ekler Luca egyéni csúccsal ezüstérmes!

Paralimpiai bajnok atlétánk kedd este éremesélyesként (3. legjobb idővel) állt rajthoz a párizsi para-atlétikai világbajnokság 100 méteres síkfutásának döntőjében. Luca fináléjában jelen voltak a T38-as kategória legjobbjai, így kőkemény csatára volt kilátás.

A startot követően a középmezőnyben helyezkedett el Luca, aki mellett a kolumbiai Darian Jimenez látványosan vezetett az első méterek után. A táv tokiói paralimpiai bajnoka, Sophie Hahn haladt a második helyen, féltávnál Ekler Lucát láthattuk harmadiknak. A második 50 méteren sportolónk volt a leggyorsabb, fel is jött a második helyre. Sőt, a finishre alig maradt el a végül aranyérmet szerző Jimeneztől.

A döntőt 1 óra 34 perctől láthatjátok az alábbi YouTube linken:

Luca döntőjét 1 óra 34 perctől láthatjátok.

A végeredmény 12.54 másodperc, ami egyéni csúcs is egyben. Mindez egy csodásan csillogó a második helyet, illetve kvótaszerzést hozott a 2024-es párizsi játékokra. Ekler Luca ezzel Magyarország első érmét szerezte az idei vb-n. A kiváló atléta szerdán nem versenyez, azonban csütörtök este legerősebb számában, a távolugrásban szoríthatunk érte.

Gratulálunk Luca, így tovább!

Fotó: Florent Pervillé

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!