Atlétika

Legendák között járt paralimpikonunk!

Ekler Luca a nyolcszoros olimpiai és tízszeres világbajnok jamaicai legendával, Usain Bolttal állt össze egy fotóra a 25. Laureus-gálán, ahol ő is a jelöltek között volt.

Paralimpikon atlétánk olyan nevek között fordult meg a hétvégén, mint a teniszező csillag, Novak Djokovic, a berobbanó szezont produkáló labdarúgó, Jude Bellingham, vagy az amerikai tornász legenda, Simone Biles. Luca a tavalyi para-atlétikai világbajnokságon három arany- és egy ezüstérmet szerzett, 200 és 400 méteres síkfutásban is világcsúcsot döntött, teljesítményével pedig olyannyira felhívta magára a figyelmet, hogy a neves díj jelöltjei közé is beválogatták.

A mezőny résztvevőiről nyolc kategóriában, több mint száz ország mintegy 1300 újságírója szavazott. Hazánknak 18 év után volt jelöltje a „sportolói Oscar-díj” mezőnyben. Az év fogyatékossággal élő sportolója mezőnyben végül a holland kerekesszékes teniszező, Diede de Groot vehette át a díjat.

Ekler Luca így fogalmazott a saját közösségi média felületén a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartójával készült fotót követően: „Egy álom valóra vált, a többire még várni kell augusztusig!

Gratulálunk Luca a rangos elismeréshez, sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

Fotó: Ekler Luca paralimpikon atléta facebook oldala