Férfi NBII Kosárlabda

Eggyel több győzelem, eggyel kevesebb fog!

Az ég kék, a fű zöld, Boros Zoltánék megint nyertek. Elérkeztünk a féltávhoz a kosárlabda NB II Közép „A” csoportjában és 9 forduló elteltével egyetlen csapat sem tudott megálljt parancsolni a mieinknek. A fiúk ellenfele ezúttal a BKG-Veresegyház volt, akit hazai pályán győztek le és ezért egy foggal fizettek!

Aki kilátogatott egy érzelemdús és harcias mérkőzésnek lehetett tanúja. Hiába állt fel foghíjasan a vendég gárda, sokáig tartották velünk a lépést. Az első 10 percben ugyan szert tettünk 14 pontnyi előnyre, de a második etapot követően ez 8-ra csökkent.

Be kellett keményíteni a folytatásra. Az eddigi fórunkat sikerült 13-ra növelni és mivel a záró etapban ugyan annyi egységet értek el a felek, legnagyobb örömünkre maradt a 13 pont különbség a javunkra. Legeredményesebb játékosunk Vígh Marcell lett, aki 20 ponttal gazdagabban és egy foggal szegényebben hagyta el pályát!

TFSE – BKG-Veresegyház 73-60 (28-14,10-16,15-10,20-20)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Még nem volt példa olyanra, hogy a bajnokság kezdetétől fogva 9 körön át veretlen legyen a gárda. Mindez köszönhető a tavalyi idény óta formálódó magnak, mely idén sok új játékossal egészült ki, de ennek ellenére hamar összeszokott a brigád, pedig egyik oszlopos tagja, Keresztesi Dávid nyáron elszenvedett kéztörése miatt sokáig nem állt rendelkezésre. Boros Zoltán mellett Horváth Gergely ül a kispadon, aki korábban játékosként is erősítette a csapatot, azonban térdsérülés miatt most másodedzőként vállal fontos szerepet.

A 2023-as év utolsó bajnokijára hazai környezetben kerül majd sor, az ellenfelünk pedig nem más lesz, mint a második helyen álló MAFC Martos.

Ismét csak gratulálni tudunk srácok!