Kosárlabda Női NBI/A

Nagyon fontos siker a rangadón!

Női kosárlabdacsapatunk immáron a negyedik helyen áll az élvonalban, miután megszerezte szezonbeli ötödik sikerét a hétvégén a fővárosi, egyetemi rivális E.ON ELTE BEAC otthonában.

Hegedűs Péter együttese fegyelmezetten, kellő koncentrációval felvértezve lépett parkettre a Gabányi László Sportcsarnokban, ahol teltház fogadta a megmérkőző feleket. Az első két negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét negyed döntetlenre végződött, így a nagyszünetre is egállal vonultunk.

A második félidőben faképnél hagytuk a rosszabbul lepattanózó és kevesebb assziszttal dolgozó BEAC-ot és végül megérdemelten tettük fel a pontot az i-re.

A wbasket.hu így összegezte a második félidőben látottakat: A második félidőt a TF kezdte jobban, 6 ponttal leszakadt az ellenfelétől (44-50). Josipa Pavic 2 perc után szerezte meg a vendégek első pontjait ebben a játékrészben (47-52). Gábor Lili súlyósnak tűnő vállsérülést szenvedett, elvesztette a BEAC a játékosát. Talán ez volt az a mélypont, amibe a hazai csapat belekerült, mivel a TFSE gyorsindításokból és könnyed játékkal 64-51-re tovább növelte az előnyét. Pavic büntetőivel került közelebb a hazai gárda (53-64). Szabó Fanni triplájára Katona Boglárka válaszolt (56-67). Nem állt össze a BEAC védekezése és támadása sem, ezeket a TF kihasználta, és 74-56-ra vezetett. A negyed végéig nem sikerült közelebb kerülnie a BEAC-nak a TF-hez, 62-78 volt a hátrányuk. Ebben a 10 percben 34 pontot szerzett a vendég csapat!

Angyal Barbara duplával kezdte az utolsó szakaszt (64-78). Sha Carter hárompontosával átlépte a 20 pontot a differencia, 64-86 állt az eredményjelzőn. Angyal vezetésével 15 pontra csökkentette a BEAC a különbséget (71-86). A nézők láthattak még szép megoldásokat mind a két féltől, de érdembeli változások nem történtek. Sok volt a hiba, sok volt a kihagyott helyzet. Vendég oldalról Vladár Róza triplája is beesett, 10 hárompontost dobtak a TFSE játékosai csapat szinten. Az utolsó percek a fiatalokról szóltak, mindenki kapott játéklehetőséget. A találkozó végeredménye 73-94 lett. A TFSE-MTK kiváló második félidővel és extra egyéni teljesítményekkel aratott sikert az E.ON ELTE BEAC ellen. Hazai oldalról Tóth Franka 19, és Angyal Barbara 17 pontját kell kiemelni, míg a vendégektől Szabó Fanni 27 pontot, Sha Carter 19 pontot és 9 lepattanót, Monika Czinano 17 pontot szerzett, valamint Dúl Panka 11 pontját és 9 gólpasszát is meg kell említenünk.

E.ON ELTE BEAC – TFSE-MTK 73-94 (25-25, 19-19, 18-34, 11-16)

NB I.A – 8. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Nagy Viktor, Kovács Nimród, Téczely Roland Balázs (Reisz Péter)

E.ON ELTE BEAC: Morgan 9, Angyal 17/3, Katona 9/3, Ozola 2, Tóth 19/6. Csere: Gábor 6, Drahos-, Pavic 11/3, Zsámár-, Milkovics-, Orosz-.

TFSE-MTK: Dúl T. 5/3, Németh 8, Szabó 27/9, Czinano 17, Dúl P. 11/6. Csere: Carter 19/9, Vigh-,Baa 4, Király-, Burján-, Vladár 3/3, Horváth.

Vezetőedzőnk, Hegedűs Péter így értékelte a látottakat: „Gratulálok a BEAC csapatának is, nagyon szimpatikus az, amit a klub képvisel, nem csupán nevében, hanem valójában is nevelik a magyar kosárlabdának az utánpótlást. Tisztességgel felkészültünk belőlük, mert az előző három mérkőzésen megmutatták, hogy jó együttesük van idén is. A második félidőben agresszívabb játékkal jöttünk ki, amivel ki tudtunk egy nagyobb előnyt kiépíteni, és ezzel tudtunk gazdálkodni a végéig. A jövő héten a érünk el az alapszakasz feléig, szeretnénk tiszta lelkiismerettel zárni ezt a kört, és fejlődni tovább a következő mérkőzésen is.”

A mérkőzés legjobb játékosa, Szabó Fanni gondolatai: „Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, aminek nagyon örülünk. Az első félidőben nem voltunk elég kemények, a második félidőben jobbik formánkat mutattuk, ez vezetett a győzelemhez. Minden meccset így kellene elkezdenünk, ahogy a második félidőt elkezdtük.”

Ezzel a sikerrel lányaink egészen a 4. helyre léptek előre, amit tovább fokozhatnak a hétvégén, ha győzelemmel zárnak az eddig nyeretlen Cegléd ellen hazai környezetben. Az évzáró utolsó mérkőzésre szombaton (12.16.) 19 órától kerül sor a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Gratulálunk lányok, így tovább!

Fotó: Girgász Péter