Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Döntetlennel és győzelemmel zártuk az alapszakaszt!

NB II-es női és férfi kéziseink ezen a hétvégén lejátszották utolsó meccseiket az alapszakaszban. Bár egyiknek sem volt különösebben tétje, sikerült magabiztos játékkal szép eredményeket hozni és ami még jobb hír, hogy mindkét gárda dobogós helyről várja a folytatást!

Herbert Krisztiánéknak nem indult túl jól a párharc, az ellenfél megszerezte a vezetést és habár kétszer is sikerült kiegyenlíteniük, a félidőben így is 3 góllal vezetett az Érd. A második játékrészben sokáig üldözték az eredményt, de 59. percre sikerült egalizálni.

Ezt követően még 1-1 találat esett mindkét kapuba, sőt az utolsó szó jogán még élhettünk volna a lehetőséggel, de a lövést védeni tudta a kapus, így maradt a döntetlen eredmény. Játékosaink közül Leitner Luca jutott a legtöbb, szám szerint 8 találatig.

NB II. F csoport
Érd U21 – TFSE 27:27 (13:10)

A felsőházban az E csoport első 4 helyezettje is megvan. A tabella élén a Mohácsi TE 1888 végzett, második lett a Siófok KC, harmadik a NEKA U21 és negyedikként a Nagyatádi RKC SE jutott be.

A fiúknak annyival nagyobb szerencséje volt, hogy itthon játszhatták le az utolsó kört, érkező kihívójuk pedig a 6. helyen álló BVSC volt. Az összecsapás első félideje viszonylag szorosra sikeredett, pedig a mieink kezdtek jobban, ám a nagyszünetre mindössze 1 gólos előnnyel vonulhattak.

A második játékrész már sokkal nagyobb magabiztosságot sugallt hazai oldalról és ezzel a zuglóiak nem tudtak mit kezdeni, végül 8 góllal bizonyultak jobbnak Ujvári Bence tanítványai! A csapatból többen is kiemelkedően teljesítettek, Musztács Dániel 7, míg Hoffmann Tamás és Szladovics Máté 6-6 góllal járult hozzá a sikerhez.

NB II. B csoport
TFSE – BSVC-Zugló 35:27 (15:14)

A hölgyekhez hasonlóan nem lesz könnyű dolga a fiúknak sem, ami a felsőházat illeti. Olyan kihívókkal kell szembenézniük, mint a Balatonfüred, Komárom VSE, Alsóörsi SE és a Lipót Pékség. Mindezektől függetlenül mindkét ágon izgalmas küzdelmeket várunk!

Mindenkinek gratulálunk és sok sikert a további küzdelmekhez!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKSZ