Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Döntetlenek az FTC otthonában – Szombaton a Honvéd lesz az ellenfelünk!

NB II-es kézilabda csapataink múlt hétvégén az FTC U21 otthonába látogattak és kisebb meglepetéssel szolgált, hogy a hölgyek és az urak is döntetlennel zárták az egymást követő találkozókat. A lányokra most hosszabb pihenő vár, ám a fiúknak szombaton jelenésük lesz a Honvédon!

Lány csapatunk kezdett korábban az Elek Gyula Arénában. Az első játékrészben többszöri vezetésváltást követően a 26. percben billent meg a mérleg nyelve irányunkba. 14:14-nél három sikeres akciónk is volt, aminek köszönhetően 14:17-re módosult az állás, így 3 gólos előnnyel vonulhattunk a pihenőre. Ezt követően sokáig őrizni is tudtuk, sőt 4-re nőtt a differencia a 43. minutumban, ám fordult a kocka és a Fradi elkezdett zárkózni.

Az utolsó percekben rendkívül szoros végjáték alakult ki, de ami még rosszabb volt, hogy a hazaiak nem sokkal a vége előtt visszaszerezték a vezetést. Szerencsénkre Marik Dalma találata jelentette a végszót és 33:33-ra kiegyenlített. Játékosaink közül ő volt a legeredményesebb 7 góllal, mögötte szorosan Leitner Luca 6-tal, Bréda Borbála pedig 5-tel zárta a mérkőzést

NB II. „F” csoport (női)
FTC U21 – TFSE 33:33 (14:17)
Elek Gyula Aréna, Budapest

Herbert Krisztián tanítványai után egyből sor került Ujvári Bencéék összecsapására is. A fiúk magabiztosan kezdtek és végig vezetve hozták az első játékrészt, melynek hajrájában már 5 góllal eltávolodtak a zöld-fehér alakulattól. A folytatásban viszonylag sokat kellett várni a találatra, de megérte és 12:18-ra vezettek a mieink. Akárcsak a hölgyeknél, itt is fordult a széljárás és a 6 gólos különbség ellenére magára találta a hazai alakulat. Szépen lassan elkezdtek zárkózni, sőt az 50. percre 5 találattal elhúztak.

A hajrában nagyon szoros és szinte vérre menő küzdelem vette kezdetét. Több akciónk is sikerrel zárult, így bő másfél perccel a lefújás előtt egyenlítettünk. A házigazda is résen volt, Gál találatával 26:25-re mentek, de tőlünk meg érkezett Bohuniczky Bátor, aki menteni tudott. A Ferencvárosnak még lett volna lehetősége egy támadásra, azonban nem tudtak élni a lehetőséggel, így a végeredmény 26:26 maradt. Játékosaink közül Bátor magasan kiemelkedett a mezőnyből 11 góljával, még az ellenfél legeredményesebbje is „csak” 6-ig jutott.

NB II. „B” csoport (férfi)
FTC U21 – TFSE 26:26 (12:17)
Elek Gyula Aréna, Budapest

A lányokra hosszú pihenő vár az újabb összecsapás előtt, ám nem úgy a srácokra, akik most szombaton a Honvéd vendégeként lépnek pályára. A piros-fehérek az első fordulóban vereséget szenvedtek az Fraditól idegenben, döntetlent játszottak a VS Dunakeszivel és a legutóbb megszerezték első győzelmüket a Budakalászi ellen otthon. Reményeink szerint Ujvári Bence fiai győzelemmel a zsákban hagyják majd el Kispestet!

NB II. „B” csoport (férfi) – 5. forduló
Budapesti Honvéd  TFSE (10.14. 15:30)
Honvéd kézilabda csarok, Budapest

Sok sikert srácok, hajrá TFSE!

Forrás: MKSZ