Kézilabda MEFOB strandkézilabda

Arany és ezüstéremmel gazdagodott a TF a strankézilabda MEFOB-on!

Hétfőn a TF velencei sportközpontjában, a MEFS és a TFSE közös szervezésében valósult meg a 2023-as strandkézilabda MEFOB. A kánikula ellenére fantasztikus hangulat uralkodott a rendezvény egész ideje alatt, ráadásul a díjátadón lányaink nyakába ezüst, míg fiainkéba aranyérem került, továbbá több különdíjat is TF-es hallgatók javára szavaztak meg!

A hölgyek már az első turnusban pályára léptek, ahol kisebb erődemonstrációt tartottak. Ellenfelük a BGE volt, akiket az első félidőben 24-10-re, a másodikban pedig 22-10-re győztek le. Ezt követően a PTE-vel csaptak össze, itt az első etap valamivel szorosabb eredményt hozott (15-19), de a másodikban már sokkal gördülékenyebbre sikerült a játék és ennek köszönhetően 12-23 lett a vége. A soron következő harmadik riválissal (BME) azonban sokkal nehezebb dolguk volt a hölgyeknek.

A BME alakulatával vívott első félidő nagyon szorosra sikeredett, ám egy utolsó mindent eldöntő rohammal sikerült nyernünk 25-24-re. Nem lehetett hátra dőlni a másodikban sem, jó játékkal ezt is behúzták a lányok 21-19-re. Ezzel már a harmadik meccsüket nyerték meg 2-0-ás összesítéssel és hibátlan mérleggel várhatták az utolsó, mindet eldöntő csatát. A Károlisok szintén veretlenül és hibátlanul álltak, így minden adott volt egy izgalmas döntőhöz, ebből a szempontból nem is csalódtunk.

A baj akkor ütötte föl a fejét, amikor az első játékrészben behozhatatlan előnyre tett szert a rivális és meg is nyerte azt 12-25-re. A mieink becsülettel küzdöttek tovább és szebnél szebb megoldásokkal majdnem egalizálni tudtak, azonban végül a Károli diadalamaskodott 16-17-re. Ezzel eldőlt, hogy a TF-es lányok a 2. helyen végeztek, a Károli Egyetem pedig veretlenül állhatott a dobogó tetejére és megőrizte bajnoki címét.

Végeredmény:
1. helyezett – KRE
2. helyezett – TF
3. helyezett – BME

A fiúk a második turnusban léptek pályára, első ellenfelük a Corvinus volt, akiket a lányok példáját követve homokba döngöltek 22-5-ös és 24-6-os eredményekkel. Ezután a BGE-vel néztek farkasszemet és amilyen könnyű volt az az első meccs, annyival nehezebbre sikeredett az itteni kezdés. Legnagyobb szerencsénkre az utolsó támadással sikerült megnyerni az első félidőt 15-14-re. Látszott a fiúkon, hogy a folytatásra már sokkal magabiztosabban érkeztek vissza a pályára, aminek meg is lett azeredménye, 21-16-ra nyertek.

A harmadik körben még az eddigieknél is keményebb ellenállásba ütköztek. A BME gárdája az első etapban még alul maradt 17-20-ra, de a másodikban már megtalálták a rést a pajzson és 15-14-es győzelemmel kiegyenlítették a találkozót. Várható volt, hogy az előző idényben is döntőig menetelő műszakisokkal nem lesz könnyű, de legnagyobb örömünkre a szétlövésben sikerült diadalmaskodnunk és 1-2-es összesítéssel legyőztük őket!

Utolsó riválisunk az Óbudai Egyetem volt. Az első játékrészben még állták a sarat és mindössze néggyel maradtak el mögöttünk (14-18), viszont a pihenő után megmutatkoztak a fáradtság jelei, amit mi nem is haboztak kihasználni. Minden jó, ha jó a vége, 14-24-re nyertünk és csupán egyetlen elveszített félidővel állhattunk a dobogó legfelső fokára!

Végeredmény:
1. helyezett – TF
2. helyezett – BME
3. helyezett – BGE

Mindezek után a díjátadó ünnepségen a torna legjobb játékosának járó díjat a hölgyek részéről Gaál Dorina, míg a fúkéról Bohuniczky Bátor, korábbi TFSE-s játékosunk, vehették át. Ráadásul a legjobb edzőnek járó elismerést Ujvári Bence kapta, aki az NB II-ben szereplő férfi kézilabdacsapatot is irányítja. Mindezeken felül mindkét együttesünk kiharcolta, hogy 2024-ben kiemelt hazai csapatként szerepeljenek a Miskolc-Debrecen közös rendezésű Európai Egyetemi Játékokon!

Gratulálunk a ez érmekhez és a különdíjakhoz is!