Kézilabda MEFOB Női NBII

MEFOB győzelemmel zártak női kéziseink!

Június 5-6. között Győrben került megrendezésre a kézilabda MEFOB döntője, ahol női kéziseinknek szoríthattunk. NB II-es női csapatunk edzője, Herbert Krisztián irányította a csapatot ebben a kiírásban is, ami számára a harmadik MEFOB évad volt edzőként.

Tavaszi selejtezőn keresztül vezetett lányaink útja győri hatos (végül ötös) fináléba. A kvalifikációs körben a Debreceni Egyetem volt az ellenfelünk, akiket oda-vissza fölényesen tudtunk felülmúlni, tavalyi bronzunk mellett tehát ezzel is bejelentkeztünk az éremesélyesek sorába. A döntő mezőnye eredetileg hat csapatra lett volna tehető, azonban a KRE visszalépésével 5 egységre redukálódott az egyetemi viadal palettája.

A minden évre bombaerős kerettel és abszolút aranyszerzési szándékkal érkező Egerrel kerültünk egy csoportba, ami pedig a lebonyolítást illeti, két mérkőzést kellett vívni a riválissal, ennek összesített eredménye döntött a csoportgyőzelemről. Heves vármegyei ellenfelünk keretében szinte minden játékos az NBI/B-ben élcsapatnak számító Eszterházy SC-ből érkezett, így a tényleges döntő már a csoportmeccsek alatt elérkezett.

Lányaink kiemelkedő hozzáállással érkeztek meg a küzdelmekre, pontosan tudták, hogy az ellenfél személyében a tavalyi győztest köszönhetik. Legnagyobb örömünkre mindkét alkalommal sikerrel tudtak zárni lányaink (31:28, 36:28), ezzel bejutottak az aranyéremért szóló végső döntőbe, ahol a Pécs volt az ellenfél.

Az aranycsatára tovább erősödött a kohéziónk és javult a játékunk, amire a pécsieknek sem volt ellenszere, összességében 10 gól különbséggel nyertünk 35:25 arányban. A tornát tehát hibátlanul zárta kézicsapatunk, egy év „kihagyással” visszatérve ezzel az egyetemista szint csúcsára. Két különdíjast is üdvözölhettünk, Merő Dóra vált a legjobb kapussá, Herbert Krisztián pedig a legjobb edzővé.

Vezetőedzőnk röviden nyilatkozott a tornát követően: „Büszke vagyok a lányokra, szívvel-lélekkel tudtak a trónra érni. A keret minden tagja hozzá tudta tenni saját tudása legjavát a közös teljesítményhez, így sikerült arannyal zárni. Örülök, hogy újra mi zártunk az élen, jó volt ezzel a csapattal dolgozni!”

Bajnokcsapatunk kerete:

Merő Dóra
Bernáth Réka
Pécsi Villő
Puskás Lilla
Perák Csenge
Béres Eszter
Nagy Zsuzsanna
Kóka Mariann
Vereszky Dorka
Varga Panni
Világos Diána
Kovalcsik Jázmin
Osvai Fanni

Minden MEFOB óriási élmény a résztvevőknek, azonban kéziseink számára további fokozat lép életbe, miután július 8-14. között Montenegróba utazik egyetemünk csapata – továbbra is Herbert Krisztián vezényletével – ahol kézilabda EUSA keretein belül próbálhatnak szerencsét.

Gratulálunk lányok, csodás győzelmet arattatok! Eredményes folytatást kívánunk!