EEB Egyetemi sport Röplabda

A legjobb 6 már biztos!

Röpis lányaink 5. mérkőzésüket is letudták a Portugáliában zajló Európai Egyetemi Bajnokságon. Nagy Gergely csapata szombaton korán reggel lépett pályára a Münsterrel szemben az 5. helyért folytatott rájátszás elődöntőjében.

A helyi idő szerint 9:30-kor startoló találkozót a németek kezdték élesebben. Hamar 0:5-ös előnyt kovácsoltak, amire vezetőedzőnk időkéréssel reagált. A kezdeti rövidzárlat nem tartott sokáig, pár perc elteltével egálra zárkóztunk és izgalmas mérkőzés vette kezdetét. Fogadásaink nem javultak olyannyira az elmúlt napokhoz képest, támadásunk és bátorságunk azonban látványosan, aminek meg is lett az eredménye. Az első szettet ugyan még nyerni tudta a lelkes német egység (22:25), utána viszont „megjöttek a magyarok…

Következetes támadások és kellő koncentráció jellemezte a második játszmát. Végig kezünkben tartottuk az irányítást, egy pillanatra sem veszítettük el a fonalat. Kiemelten fontos volt, hogy nyitásaink jól süljenek el, ami ezúttal így is történt. Előzetes megitélés alapján úgy határozott edzői stábunk, hogy nem kifejezetten játékosra, hanem posztra érdemes nyitni ezen a mérkőzésen. Az 1-es pozíciót vették célkeresztbe lányaink, amire sokszor nem tudtak épkézláb ellencsapást mérni a túloldalról (20:25).

Döntetlenre állt a mérkőzés, de minden TF-es lány érezte belül, hogy a lélektani fölény a magyar egységet pártolja. Eleinte még egy rohanással megpróbálkozott az ellenfél (1:5), de a játék képén nem tudtak változtatni. Magasabb sebességi fokozatra kapcsoltunk, amivel ellenfelünket teljesen megzavartuk. Többször is 5 pont vagy afeletti rohanással mutattuk meg, hogy ki az úr a háznál, ezzel teljesen összezavarva a németeket (25:13).

Ha valaki azt hitte, hogy ennél nincs feljebb, tévedett. A negyedik etapban egy pillanat erejére sem láthattunk Münster vezetést az eredményjelzőn. Végig kiegyensúlyozottan, összetartva haladtunk a győzelem felé. Többen is pontgyárosnak léptek elő ma, így Kiss Kornélia (18), Pisák Flóra (13) és Szerényi Gréta (10), de kiemelendő a tegnap még sérülést elszenvedő feladó, Kökény Nóra (5) mutatója is. A záró akkord 25:10-el került a mi nevünk mellé.

Végeredményként 3:1-et rögzíthettünk, amivel kivívtuk a vasárnapi (12:00) 5. helyért folytatott párharcban való szereplést. Ellenfelünk a csoportkör első mérkőzéséről már ismert román gárda lesz. Az első ütközet 3:0 lett a javunkra.

Így tovább lányok, hajrá az utolsó versenynapon!