Egyetemi sport Kosárlabda Universiade

Indul a visszaszámlálás, 1 hét múlva kezdődik a chengdui Universiade!

Csehországban kezdte felkészülését a kínai Universiadén szereplő magyar női kosárlabda válogatott. Első körben Hollandiával (U20) játszottak kifejezetten szoros mérkőzést Magyar Bianka tanítványai. A rendkívül harcias találkozón végül 72-68-ra nyertek a mieink, Mérész Beatrix 16 ponttal és 8 lepattanóval zárt, míg Bernáth Réka és Wentzel Nóra egyaránt 13 egységig jutott.

Magyarország – Hollandia 72-69 (16-22, 21-14, 18-19, 17-14)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Klatovy, Csehország

Forrás: wbasket

Utolsó ellenfelük a cseh U20-as válogatott volt, akikkel még az előzőnél küzdősebb meccset játszottak. Mindkét csapat legyőzte az első két játéknapon a holland és a brit gárdát és ennek megfelelően a mérkőzés kellően izgalmasra sikeredett. A csehek egy pillanatra sem adták föl, azonban lányainkat sem kellett félteni és megőrízték a harmadik negyedben megszerzett előnyüket. Végül 73-72-re diadalmaskodtak, így veretlenül nyerték meg a tornát! Wentzel Nóra 20 egységgel és egy MVP címmel, Bernáth Réka 17 ponttal zárt.

Magyarország – Csehország 73-72 (15-14, 18-21, 31-20, 9-17)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Klatovy, Csehország

Forrás: wbasket

Magyar Bianka vezetőedző értékelése: „Fegyelmezettek, szépen dolgoznak, alázatosak a lányok és ez talán a legfontosabb. Nagy terhelés volt a hétvégi torna, de a szívüket, lelküket kitették a pályára. Nekem ez nagyon fontos szempont minden csapatomnál, hogy a játékosok milyen képet, milyen karaktert mutatnak a napi munka során.”

Forrás: wbasket

A csehországi kiruccanást követően hazai környezetben, a Városmajorban léphettek pályára Románai ellen. Az oda visszavágón is magabiztos győzelmet arattak a lányok! Az első összecsapáson 70-55-re, míg a másodikon 74-55-re diadalmaskodtak. Hatalmas nehézséget jelentett a csapatok számára az óriási hőség, ami sokat kivett mindenkiből. A játékon is meglátszódott, és ennek tulajdonítható egy-egy rossz döntés, amire egy későbbi interjú során Magyar Bianka is kitért. A vezetőedző kiemelte, hogy nem volt megelégedve a sok eladott labdával és a gyorsindításokkal, hozzátette, hogy a felkészülés végéhez közeledve az a legfontosabb, hogy épüljön a csapat és tanuljon a hibákból.

1. meccs
Magyarország – Románia 70-55 (21-11, 15-15, 18-21, 16-8)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK Kosárlabda Csarnok, Budapest

2. meccs
Magyarország – Románia 74-55 (13-14, 24-14, 16-14, 21-13)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK Kosárlabda Csarnok, Budapest

Forrás: wbasket

A válogatott július 24-én indul Kínába, a megmérettetés pedig 28-án veszi kezdetét. Ennek kapcsán Magyar Bianka volt a Sportrádió vendége, ahol a csapatépítésről, a felkészülésről és a várakozásairól beszélt. Az interjú a linkre kattintva megtekinthető: ITT!

Sok sikert és jó utat!