EEB Egyetemi sport Röplabda

5. helyen zártunk Bragában!

Női röplabdázóink vasárnap az 5. helyért léptek pályára a brágai Lamacaes sportcsarnokban. Ellenfelük az első fordulóból már ismert román alakulat volt, akiket a torna kezdetén meglepetésre 0:3 arányban „simáztak le”. Ezúttal teljesen más jellegű összecsapásra volt kilátás, hiszen mindkét fél 5 meccsel a háta mögött érkezett és a végső ütközetére készült.

A mieink 4 győzelemmel (román, portugál, olasz és német csapat ellen), 1 vereséggel (spanyol) várták a 3 siker mellett 2 vereséget felmutató riválist. Az összecsapásról sajnos nem szolgáltatott videós közvetítést a szervező, így nem tudjuk élőképpel felidézni a történteket.

Lányaink számára a totális összhangra való törekvés mellett ezúttal is kulcsfontosságú volt néhány taktikai utasítás fegyelmezett betartása. Méreteket és adottságokat illetően a románok bizonyultak a legmagasabbnak a szemben álló csapatok közül, ezért nehéz feladat várt ránk a hálónál.

Az első szettben a Bacău kezdett némileg jobban, de lendületük nem tartott sokáig. Az eddigi játéknapok közül most volt a legjobb a fogadásunk, amivel hamar ki tudtuk zökkenteni az ellenfelet. 14:14-től kezdtük látni, hogy nálunk van az irányítás, innentől pedig már nem okozott gondot az első játszma megnyerése (25:22).

Ezt követően hasonlóan kezdődött a második etap. Román oldalról amit lehet, megtettek a felzárkózás érdekében, ők jutottak el először 9 pontig. Szűkebb rotációjuk megbosszulta magát, mert a kezdő játékosok ereje egyre csak fogytán volt. Szemmel látható hibáikból valódi vérszívóként tudtunk táplálkozni, ezzel egyre csak föléjük nőttünk. Több bravúros és szemkápráztató megoldás született TF oldalról, végül 25:19-nél rögzítették második nyert szettünket.

Tovább folytatódott dominanciánk a harmadik játékrészben is. Eddigre már teljesen széthullott a román alakulat, aminek vezetőedzőjük sokkoló módon adott hangot. Zengett a csarnok az ordibálástól, de lányaink ezen sem zavartatták magukat, legnagyobb különbségű szettgyőzelmüket jegyezhették, amivel újfent 3:0 arányban nyertek. Legtöbb pontunkat Szerényi Gréta (17) szerezte, aki az összetett TF-es rangsorban a 3. helyen végzett 65 ütött ponttal, őt 67 egységgel előzte meg Kiss Kornélia, az abszolút pontkirálynőnk pedig Tettamanti Virág lett (72). Külön öröm, hogy leglelkesebb játékosunk, Urbán Viktória szerezte a mérkőzés, így egyben a torna utolsó pontját.

Röplabdás hölgyeink portugáliai kalandja ezzel lezárult, összességében bátran mondhatjuk, hogy sikerrel. A lengyelországi 9. helyről négy pozíciót előrelépve az előkelő 5. helyen sikerült zárni, ami az 5 győzelem – 1 vereség mutató mellett különösen megsüvegelendő teljesítmény.

Gratulálunk lányok a mögöttetek lévő szép időszakhoz, jó pihenést kívánunk!