Magyar Kupa Női NBI Röplabda

A Közgáz ellen kezdünk a Magyar Kupa selejtezőjében!

Felnőtt női röplabdázóink október 13-án, pénteken Magyar Kupa selejtezőt játszanak a Közgáz SC csapata ellen. Lányaink ezúttal idegenben mérkőznek meg, de szerencsére nem kell messzire utazniuk, hiszen a fővárosban található Kinizsi Kollégium tornatermében lépnek pályára.

Az NB II-es Közgáz SC-t már jól ismerik röplabdásaink, hiszen mindkét egyesület jelen volt a felkészülés során megrendezett Szalayné Sebők Éva emléktornán, ahol a döntőben pont egymással mérkőzött meg a két csapat. Azon a találkozón sima 3:0-ás győzelmet arattunk. Ahhoz, hogy a soron következő, pénteki összecsapáson is hasonló legyen a végkimenetel, erős nyitásainkra és agresszív támadásainkra egyaránt szükség lesz. Mivel a Közgáz SC hozzánk képest egyel alacsonyabb osztályba tartozik, ezért a selejtezőből való továbbjutás egy meccsen dől el, nem kerül megrendezésre visszavágó.

A Közgáz játékosai közül többeknek ismert lehet Polgár Tekla neve, aki idén nyáron a Testnevelési Egyetem színeiben lépett pályára az Egyetemi Európai Játékokon Portugáliában és zárt a bravúros 5. helyen.

Ha az esélyesnek mondható TFSE nyeri a Közgáz SE elleni selejtezőt, akkor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe kerül, ahol a komoly játékerőt képviselő Extraligás Békéscsaba gárdája lesz a következő ellenfél.

Kökény Nóra, feladónk gondolatai a Magyar Kupa első meccse előtt: „Túl vagyunk az első éles mérkőzésünkön, az első izgalmakon. A héten folytatjuk a munkát, pénteken pedig már a Magyar Kupáért szállunk harcba. Nem lesz ismeretlen számunkra az ellenfél, hiszen a felkészülés során már játszottunk egymás ellen. Kellő lelkesedéssel, vagánysággal és koncentrációval fogunk nekimenni ennek az mérkőzésnek, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Magyar Kupa selejtező
Közgáz SE – TFSE (10.13. 18:00)
Kinizsi Kollégium BCE, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!