Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Két ponton múlt a szegedi győzelem!

Férfi röplabdacsapatunk ötszettes kiélezett küzdelemre kényszerítette idegenben a Vidux-Szeged csapatát, ezzel megszerezve az első Extraligás pontot.

Fiaink már a meccs legelejétől kezdve partiban voltak a komoly játékerőt képviselő szegediekkel. Az első szettben végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám Gebhardt Norbert és Mihucz Csaba támadásainak köszönhetően sikerült három pontos előnyt kialakítanunk a játszma közepén (15-18). A Szeged játékosai nem adták könnyen magukat, gőzerővel dolgozták le hátrányukat, a végjátékban pedig sikerült utolérniük minket (20-20). Végül legnagyobb örömünkre l Fenyő Balázs kivédhetetlen támadásával behúztuk a szoros szettet (23-25).

A második játszmát is jól kezdték a mieink (4-6). A szett közepe felé haladva viszont dekoncentrálttá vált csapatunk, amit kihasznált a rutinos játékosokkal felálló szegedi csapat és egyből átvette a vezetést (15-9). A TFSE-s fiúk már nem tudtak visszajönni a meccsbe, a szett 25-16-ra zárult az ellenfél javára.

A következő etapban fordult a kocka. Röplabdásaink gyönyörű nyitásaikkal és támadásaikkal végig uralni tudták ezt a játszmát, amit 25-19-re meg is nyertek.

Ez a löket a negyedik szett közepéig ki is tartott (10-14), ám egy nagyobb váltás érkezett ezután, aminek köszönhetően utolértek minket az újra felbátorodó szegediek (15-15), ezután meg sem álltak egészen a játszma végéig (25-19).

A 15 pontig tartó véghajrá elején a mieink fölényeskedtek. Csapatunk Balázs Bálint és Quintz Tamás vezérletével ellépett 3 ponttal (5-8), de a tapasztalt Vidux-Szegedi RSE 11-11-nél ismételten a nyakunkon volt. Az idegörlő utolsó pillanatok során a hazaiaknak nagy nehezen sikerült behúzniuk az utolsó szettet (15-13), ezzel 3:2-re megnyerték a férfi Extraliga második fordulóját.

Vezetőedzőnk, Nagy Gergely véleménye a meccsről: „Szívből gratulálok a Szeged csapatának és a sajátomnak is! Keményen dolgozunk tovább!”

Mihucz Csaba, center játékosunk így élte meg a játékot: „Úgy érzem, hogy sikerült a saját játékunkat játszanunk, amit 7 hete a felkészülés óta gyakorlunk. Agresszív támadásaink, és blokkjaink végre érvényesülni tudtak. Főleg a győztes szettekben sikerült nekünk irányítani a mérkőzést. Az, hogy a végén nem nekünk sikerült elhozni a 2 pontot, valószínűleg a szegediek nagyobb tapasztalatának volt köszönhető, de a visszavágón, hazai környezetben reméljük felénk fog billenni a mérleg.”

Vidux-Szegedi RSE – TFSE 3:2 (-23, 16, -19, 19, 13)

Városi Sportcsarnok, Szeged. V: Filibér Tamás, Takács.

TFSE: Fenyő 12, Gebhardt 11, Mihucz 11, Tóth M., Balázs B. 15, Quintz 12. Csere: Laczi (liberó), Füzék 1, Merkler 1, Tóth K. 5. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Következő meccsünkön a DÁG KSE csapatát fogadjuk hazai pályán. A DÁG kerete jelentősen megfiatalodott, több tehetséges utánpótláskorú játékos kap náluk idén lehetőséget az Extraligában való bizonyításra. A tavalyi alapszakaszban kétszer is szoros meccsen maradtunk alul velük szemben, ám elszánt férfi röplabdásaink mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy idén ez máshogy alakuljon.

Szép volt fiúk, csak így tovább!