Férfi NBII Kosárlabda

A hét meglepetése

Férfi kosárlabdázóink az NBII és MEFOB küzdelmei mellett nem sokat pihenhetnek, ugyanis a MAFC-BME elleni HEPP-kupából való továbbjutást követően az MTK-Elite Basket (NBI/B) csapatával mérkőztek meg a legjobb 32 között.

Az előzetesen sokkal esélyesebbnek titulált, két osztállyal felettünk szereplő csapat ellen nem sok jóra számíthattak Boros Zoltán fiai. Az elmúlt napokban azért igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni a srácok, ami külön az ellenfélre specializálódott videó-elemzéssel kiegészített edzést is jelentett.

Az első negyed kezdetétől fogva a védekezésen volt a hangsúly, és egy kifejezetten kevés pontos mérkőzésnek indult a találkozó.
A papírforma beigazolódni látszott, 7-12 volt az állás 10 perc játék után.

A második játékrészre ráztak magukon a srácok egyet és egalizált részeredményt elérve (16-16) 23-28-as állással vonulhattak félidőre. Ebből 9 pontot békéscsabai fenegyerekünk, Félix Ákos vállalt.

Félix Ákos (4) csapatunk centere az első félidőben hátára vette a csapatot.

A hosszú szünetet követően teljesen más színben jelentek meg a srácok.
Kezdetként Király Zalán akrobatikus ziccere mindenkit felperzselt és felpörgetett. Megérezték a fiúk, hogy komoly esélyük van a győzelemre.
Szabó Domokos egyértelműen a meccs embere volt, pazar aránnyal dobta a büntetőket, ami egy ilyen csekély pontszámmal bíró meccsen hatványozottan létfontosságú.

A negyed végén már TFSE vezetésnek örülhettünk (45-42), de csak titkon, mert következett a végső játszma…

Szabó Domokos (5) kiváló büntetőpontossága kulcsfontosságú volt szerda este

A negyedik negyedben teljesen fej-fej mellett haladtunk az MTK-val.
Az utolsó perc kezdetén 1 ponttal vezetett (54-55) a vendég gárda, de fiaink nem adták fel:
Előbb Szabó egy triplával jeleskedett (57-55), amire válaszul érkezett egy kiegyenlítő kétpontos (57-57) ellenfelünk oldaláról.

EKKOR JÖTT A DRÁMA
Az utolsó másodpercekben az összesen 22 ponttal záró Szabó meglódult és 0,3 mp-vel a végső dudaszót megelőzően dobott egy mindent eldöntő kosarat.
Ezzel a végeredmény 59-57 lett.

22 pont egy ilyen kevés pontos meccsen hihetetlen teljesítmény!

Óriási bravúrt hajtottak ezzel végre a srácok, amivel bekerültek a legjobb 16 közé, valószínüleg egyedüli NBII-es csapatként.

A tegnapi nap pontszerzői: Szabó Domokos (22/6), Kovács Benedek (14/9), Félix Ákos (14), Világi Kristóf (5/3), Dévényi András (2), Király Zalán (2)

Soha rosszabb menetelést srácok!

Gratulálunk!

B.M.Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!