Kosárlabda Női NBI/A

Büszkén maradtunk alul a nagy csatában

A Női NBI/A 6. fordulójában az NKE-FCSM Csata egylete volt az ellenfelünk, hazai környezetben. Azt már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy a meccs kimenetelében nüanszok fognak dönteni.
A mérkőzésre zsúfolásig megtelt a városmajori Sportcsarnok. 400 fő környékén mozgott a nézőszám, ami abszolút rekord az idei szezonban. A hangulatra nem lehetett panasz, egymás mellett szurkoltak a TFSE és a Csata szimpatizánsai.

Ismételten két tüzes csapatot láthattunk a parketten az este. Ám a Csata pontosabb volt a meccs elején, mint mi. Az első pontokat az ellenfél játékosa, Emma Cannon jegyezhette, hárompontos távolságból. Erre Alisa Jenkins tudott válaszolni, miután leszedte a saját pattanóját, egy kétpontossal. A Csata játékosai azonban remek dobóformát mutattak kintről a negyed hátralévő részében. Ennek köszönhetően egy rohanás volt az első negyed és sajnos mi kergettük az eredményt.

Első negyed: 15-24

Chanise Jenkins (13) végigjátszotta a találkozót

A második játékrész folyamán, lassan de biztosan megkezdtük a felzárkózást. Ekkortól a mieink is remek pontossággal dolgoztak. Sajnos a csatás lányok sem adtak lejjebb az előző negyedben mutatottakból. Továbbra is dominálni tudtak támadójátékukkal, a védelmünkkel szemben. Azt tudni illik, hogy a Csata csapata top kategóriát képvisel hárompontos dobásokat tekintvén. Ebben a negyedben a két Jenkins lány, szokásukhoz méltóan brillírozott a pályán, ám sajnos a védelmünk nem volt ma a toppon. Ezt a játékrészt egy ponttal tudtuk megnyerni, így már csak 8 pont volt a két csapat között a félidőben.

Második negyed: 42-50

Lelik Réka (13) brillírozott a pályán

A nagyszünetet követően Bernáth Réka és ismét a két Jenkins lány jóvoltából ki tudtunk egyenlíteni. De a másik oldalon Lelik Réka sem tétlenkedett ebben a játékrészben. Továbbra sem remegett meg a keze, így el is süllyesztett két triplát és egy duplát. Ez a negyed teljes mértékben kiegyenlített volt. Ezt mutatja az is, hogy a mi 19 pontunkra 19-et kaptunk válaszul. Így sajnos nem tudtunk a végső játékrészre közelebb férkőzni, mint 8 pont. 

Harmadik negyed: 61-69

Az utolsó negyedre azonban kicsit megfáradtak lányain a nagy küzdésben. Ez abból is látszott, hogy a gyűrű alatt abszolút a Csata játékosai domináltak a mieinkkel szemben. Lelik, Gustafson és Horváth jóvoltából be is tudták biztosítani ezt a győzelmet. Innentől kezdve sajnos nem tudtunk már 8 pontnál közelebb férkőzni ellenfelünkhöz. Ebben a játékrészben öttel kaptunk többet mint dobtunk, így a végeredmény, 87-100 az NKE-FCSM Csata javára.

A mérkőzés legjobbja: Lelik Réka 22 pont, 8 gólpassz és 2 lepattanóval.

A TFSE legjobbja, szokásához híven: Alisia Jenkins 36 pont, 5 gólpassz és 6 lepattanóval.

Gratulálunk a lányoknak, hiszen most is gyönyörűen helytálltak egy remekül dobó és top játékosokból álló csapat ellen!

Csak így tovább!

Hajrá TFSE!

Cz.G.

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!