Férfi NBII Futsal

Hatalmas siker!

Férfi futsalcsapatunk a felsőházi rájátszás 2. fordulójában lépett pályára a hétfői este során, ahol a közvetlen és egyben legnagyobb rivális UTE gárdája volt az ellenfél.

Nagy meglepetésre a lila-fehérek négygólos előnyből veszítették el a Nagykanizsával szembeni meccsüket, így igencsak fűtöttek őket a bizonyítási vágy, hiszen a tét továbbra is az első hely, hasonlóan a mieinkhez.

Ennek megfelelően egészen elképesztő lendülettel vágtak neki a vendégek a mérkőzésnek, de oly módon, hogy azzal már mi sem tudtunk mit kezdeni. A harmadik percben a bajnokság góllövőlistájának éllovasa, Czerman Márk juttatta előnyhöz csapatát. A két fél legutóbbi, Elek Gyula Arénában lejátszott viadalán is a IV. kerületi formáció szerezte meg a vezetést, de akkor nem sokkal rá jött is a válaszunk, ami ezúttal elmaradt, sőt újabb lila-fehér találhatott könyvelhetett el a nagyérdemű. Alig tíz perc leforgása alatt igencsak nehéz helyzetbe kerültek a mieink, azonban Póta Balázs abszolút a helyén kezelte a szituációt, időt kért és igyekezett rendet tenni a fejekben.

Szerencsére ez meghozta az elvárt eredményt és előbb Petroff Norbi szépített, majd nem sokkal utána Papp Zsombi már az egyenlítő gólt jegyezte, és ekkor még mindig csak a 14. percben jártunk.

A két alakulat az általuk képviselt nívóhoz méltó küzdelmet vívott, nagyon magas színvonalú párharc zajlott, amit tovább fűszerzett a relatíve sok találat. Az egyenlítést követően valamelyest alábbhagyott az a brutális tempó, ami jellemezte a második bekapott gólunk utáni időszakot, de ez érthető volt. A félidő végéig nem született több találat, így egálnál mehettek pihenőre a gárdák.

A következő játékrészre mind az Újpest, mind mi hatalmas elszántsággal érkeztünk, így ott is és itt is voltak komoly lehetőségek és mindkét hálóőrnek komoly bravúrokra volt szüksége. Az áttörés aztán a 25. percben következett, amikor is Fehér Dani góljával először jutottunk vezetéshez, amit egy szép összjáték előzött meg (3-2).

Ahogy azt mondani szokták: „az evés közben jön meg az étvágy” – és valami hasonló játszódott le a srácaink fejébe is, ugyanis nagyon szervezett és precíz játékkal rukkoltunk elő a második játékrészre. Az előny birtokában sem engedtünk ki, aminek köszönhetően rövid idő alatt két újabb gólt szereztünk, ezzel lényegében eldöntve a párharcot. Apró szépséghiba, hogy három perccel a vége előtt szépített az UTE, így a hajrára – ahogy az várható volt – próbált öt a négybe felállni az ellenfél, de a mieink folyamatosan állták a sarat és egytől-egyig hatástalanították a vendég próbálkozásokat, majd – biztos ami biztos – Csóh Patrik meglőtte a hatodik gólunkat, pontot téve ezzel a mérkőzés végére.

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – UTE  6-3 (2-2)

Gólszerzőink: Petroff (2), Papp, Fehér D., Hegedűs, Csóh

Vezetőedzőnk, Póta Balázs a következőképpen értékelte a találkozót:

„Igazi rangadó volt a mai! Ellenfelünk gyorsan előnyre tett szert, mutatva ezzel, hogy miért is ők az egyik legjobb alakulat a bajnokságban, de utána sikerült gyorsan magunkhoz térni és játszani a saját játékunkat, aminek köszönhetően kiegyenlítettünk. A második félidőre meg kellett nyugtatni a srácokat, akik egyébként kőkeményen álltak bele a rájátszásba és ezt a határozottságot sikerült ismét megmutatni. A mérkőzés fordulópontjain sikerült gólokat szereznünk, a hajrában pedig sikeresen védekeztük le az ellenfelünk öt a négyes játékát. Igazi csapatmunka volt a mai. Szívből gratulálok mindenkinek! Hajrá TF!!”

Folytatás egy hét múlva a Mad Dogs ellen idegenben!

Szép volt srácok!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!