Női NBI Röplabda

4/4! Interjú Boller Annával

Remekül kezdte a szezont női röplabdacsapatunk! A Magyar Kupa selejtezőben szerzett győzelmet három bajnoki győzelem követte. A Palota VSN elleni sikerről és az előttünk álló hétről kérdeztük Boller Annát, csapatunk liberóját.

  1. Hogyan értékeled a Palota elleni 3:0-ás mérkőzést?

Természetesen nagyon örülünk a 3-0-ás győzelemnek. Ugyan az első két meccsen is sikerült nyernünk, azonban mindkettő nagyon szoros, 3-2-es végeredménnyel zárult, így különösen értékes ez a simának mondható győzelem és a megszerzett 3 pont. A szép eredmény ellenére úgy gondolom, hogy még több van a játékunkban, így a szükséges tanulságokat is le fogjuk vonni, és azon dolgozunk majd, hogy az előttünk álló meccseken még jobb teljesítményt nyújtsunk. Pozitívumként kiemelném, hogy végig rá tudtuk kényszeríteni az akaratunkat az ellenfélre, és egy pillanatig sem engedtük ki a kezünkből az irányítást, illetve helyenként szép labdameneteket láthatott a közönség, akiknek ezúton is köszönjük a szurkolást! Ünneplésre nem marad sok időnk, hiszen a héten két meccs is vár ránk: kedden az UTE-t hazai pályán fogadjuk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, szombaton pedig a Budaörssel játszunk bajnoki mérkőzést.

  • Az első három bajnoki mérkőzésen győzni tudott a csapat. Szerinted minek köszönhető ez a jó szezonrajt?

A sikeres szezonrajt szerintem több tényezőnek köszönhető. Egyrészt a csapat tavalyról megmaradt magja rengeteget tanult az előző szezonból, és ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve egyre jobb teljesítményre képes. Másrészt az új igazolások hamar beilleszkedtek a közösségbe és nagyon sokat tesznek hozzá a csapat játékához. Harmadrészt pedig a vezetőedzőnk, Leon egy új tüzet hozott magával és fáradhatatlanul hajt minket, mindent megtesz a fejlődésünkért. Mindezeken felül az alapozás kezdete óta számos szakember segíti a munkánkat, és hétről-hétre rendületlenül dolgoznak annak érdekében, hogy ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, ezúton is köszönjük nekik!

Mosolygós a hangulat röpiseinknél 4 győztes meccset követően
  • Leon személye milyen változásokat hozott magával, ha hozott?

Leon egy nagyon profi szemléletet hozott magával, ami igazából a csapat működésének minden területén megnyilvánul. Például a mérkőzésekre készülve mindig kielemezzük az aktuális ellenfelet játékosokra lebontva, és erre alapozzuk a taktikát, illetve a saját statisztikánkat is kiértékeljük. Az edzések is precízen fel vannak építve, és sokat használjuk a rendelkezésünkre álló ütő- és nyitógépet is. Alapvetően a kemény munkában hisz, rendkívül maximalista, elvárja a pontosságot és a fegyelmet, illetve azt is, hogy minden edzésen és meccsen 100%-ig odategyük magunkat, de ezek mellett nagy hangsúlyt fektet a csapategységre is és arra, hogy élvezzük azt, amit csinálunk.  Mindenekfelett a fejlődésünket tartja szem előtt, és ahogy már említettem, mindent megtesz ennek érdekében.

Az előbbieken túl pedig némi göröggel bővült mind a szókincsünk, mind a lejátszási listánk…

Leon ízig-vérig maximalista edző, ami precizitásában is megmutatkozik
  • Kedden az Újpest csapata ellen játszotok a Magyar Kupában. Hogyan viszonyultok a meccshez? Mivel lennétek elégedettek?

Az UTE elleni meccsnek reálisan nézve nem mi vagyunk az esélyesei, azonban semmiképpen sem szeretnénk feltett kézzel felmenni a pályára. A célunk az, hogy egy nagyon jó mérkőzést játsszunk, kihozzuk magunkból a maximumot, és meglátjuk, hogy ez mire elég. Ehhez pedig minden támogatásra szükségünk lesz, így mindenkit sok szeretettel várunk kedd este 8 órától a „D” terembe!

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk a szezonra!

Hajrá csajok!  Hajrá TFSE!

W.P.D.