Női NBI Röplabda

4/4 a BVSC ellen!

NBI-es női röpiseink A BVSC Zugló csapatát fogadták a 15. fordulóban. Ez volt a negyedik alkalom, hogy a kék-sárga riválissal találkozunk idén és ezúttal is sikerült hazai pályán diadalmaskodni. Még a bajnokságot megelőzően, a Magyar Kupában mértük össze tudásunk, ahol kétszer múltuk felül őket, majd rögtön az első fordulóban is megütköztünk.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az akkori eredményhez hasonlóan most is 3:1-gyel ért véget a találkozó a javunkra! Az első szettben mindössze 13 pontot engedtünk a vendégeknek, folyamatosan növelve az előnyünket. A második etapban bonyolódott a helyzet, ugyanis több hibát követően átvették a zuglóiak az irányítást, mi pedig nem tudtuk megállítani a lendületes játékukat.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Ennél nehezebb helyzetből is talpra tudtunk már állni és ez az alkalom sem volt kivétel, hogy a kezdeti megingáson felülkerekedve, magabiztosan tudjuk folytatni. A harmadik szakaszban újult erővel vezettük végig a támadásokat, aminek meg is lett az eredménye, 2:1-re módosult az állás.

A hajrában megint a vendégek kezdtek jobban, de ezúttal résen voltunk. Egy gyors vezetés váltást követően már ismét mi irányítottunk. 18-16-nál újra visszazárkózott a BVSC, sőt egy támadás és két jó védekezés után 18-19-re módosult az eredményjelző. Ekkor Villám Lilla lépett elő és a hibákat kihasználva 3 pontot is szerzett. Innentől viszont nem adtunk lehetőséget az újabb egyenlítésre és megnyertük a találkozót!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Joel Herrera vezetőedző nyilatkozata a mérkőzést követően:
Gratulálok a lányoknak, nyertünk, ez a fontos. Időnként nem koncentráltunk eléggé a feladatainkra és nehézzé vált számunkra a játék. A BVSC-nek jó játékosai vannak, jól felkészültek, ezért sokat kellett küzdenünk, hogy legyőzzük őket.

TFSE – BVSC-Zugló 3:1 (13, –16, 12, 21)
Győri út, 50 néző. V: Villás, Rácz.

TFSE: Kökény N. 1, Komcsák 10, Budaházy 7, Villám 22, Villányi 10, Zen 12. Csere: Boller (liberó), Turcsányi 1, Tettamanti 5, Vámos. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

BVSC: Benedek R. 9, Dani 14, Nagy Zs. 9, Wirth 2, Tóth Bagi, Riczkó 19. Csere: Sartoris, Réthelyi (liberók), Rózsa, Puskás 1, Marton 1, Bajnóczi. Vezetőedző: Daróczi Gergely.

A lányok zsinórban tizedik győzelmüket szerezték! A közvetlen rivális veszprémiek 3-2-es vereséget szenvedtek a Vasastól otthon, így már 4 pont az előnyünk velük szemben. A lányok következő találkozójára ugyancsak hazai környezetben kerül sor a Szent Benedek RA ellen szombaton.

Gratulálunk a győzelemhez!