Kosárlabda Női NBI/A

2. érkező – Horváth Dóra

Név: Horváth Dóra
Életkor: 20 év
Magasság: 192 cm
Poszt: 5
Mezszám: #20

Magas, agilis, U20-as! Ezen jelzők jutnak eszünkbe második igazolásunkról, a sportkarrierje mellett gyógytornásznak készülő Horváth Dóráról. A KSC Szekszárdtól érkező U20-as válogatott játékos személyében Euroligát is megjárt fiatalt üdvözölhetünk köreinkben.

Horváth Dóra eleinte Székesfehérváron nevelkedett a Fejér Kosár SE-ben, innen igazolt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiára, majd felnőtt karrierje első helyszíneként Szekszárdra. 2019 óta szolgálta a Tolna megyei alakulatot, ahol az utánpótlás mellett a felnőtteknél is szerephez jutott.

Adottságai miatt nem kérdés, hogy center poszton számoltak vele, így hozzánk is ötösnek érkezik. A legutóbbi kiírásban többször felkaphattuk lepattanók terén nyújtott teljesítményére a fejünket. Februári hazai bravúrunknál – amikor hat ponttal legyőztük a Szekszárdot – az alig hét és fél perc alatt öt lepattanót szedő Horváth Dóra kellemes benyomást tett sokunk számára.

A 2022/23-as idényben 23 találkozón lépett pályára és több játszott percet mutatott fel, mint a korábbi évadok során. Fiatal játékosról van szó, akiben sok lehetőség rejlik. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a benne rejlő potenciál mielőbb felszínre törhessen, de ehhez rengeteg munkára lesz szükség mindkét fél részéről.

Isten hozott a TFSE-MTK-nál, Dóra!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!