Kosárlabda Női NBI/A

3. érkező – Szabó Fanni

Név: Szabó Fanni
Életkor: 28 év
Magasság: 182 cm
Poszt: 2-3
Mezszám: #15

A városmajori csarnokban járva-kelve sokan tölthettek időt a folyosón elhelyezett régi tablók, csapatképek nézegetésével. Többször ismerős arcokra bukkanhattunk, akik a korábban kosárlabda fellegvárként ismert BSE növendékei, játékosai voltak egykoron. Nincs ez másként legújabb igazolásunknál Szabó Fanninál sem, hiszen ő is a városmajori katlanban kezdte meg pályafutását, arcképe onnan és több magyar élcsapatból is ismerős lehet.

Középiskolás éveit Sopronban töltötte, ahol szintén az ország egyik legjobb bázisában pallérozódott, egyetemi éveire pedig az Egyesült Államokba szegődött a Dartmouth alakulatához. Pszichológiát tanult a tengerentúlon, ősztől pedig jó eséllyel megkezdi az MSc Sport mentáltréner képzést a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Hazaérkezése óta járt Miskolcon, Pécsett, Szekszárdon, Cegléden és legutóbb fővárosi riválisunknál, a Csatánál. Alig egy hónapja a 3×3-as válogatott tagjaként részt vett a krakkói Európa Játékokon.

A magyar válogatottban többször is megforduló Szabó 30 mérkőzést játszott a legutóbbi évadban. A Csata minden találkozóján parkettre lépett az alapszakaszban, a rájátszásban és az EuroCup selejtezőiben egyaránt. A magyar bajnokság 2022/23-as kiírásában átlagosan 25.2 percet játszott, 8.5 pontot dobott, 2.9 lepattanót szedett, 2.1 asszisztot jegyzett és 1.5 labdát szerzett. Legeredményesebb a Szekszárd ellen volt, 16 pontot szórt a tolnaiaknak. Megbízhatóságáról és stabilitásáról már tanúbizonyságot tett többször is, ez lehet vele kapcsolatban az egyik legnagyobb fegyvertény számunkra.

Isten hozott a TFSE-MTK-nál, Fanni!

Fotó: Szilágyi Dénes – Csata