Férfi NBII Kosárlabda

10 meccs + 10 győzelem = tökéletes évzárás!

A kosárlabda NB II. Közép A csoportjában idén utoljára léptek pályára Boros Zoltánék, ellenfelük pedig a MAFC Martos volt. A találkozó sokáig kiélezett volt, de végül nem szakadt meg a srácok hibátlan sorozata és idén másodjára is diadalmaskodtak a régi rivális fölött!

A mérkőzést a vendégek pontjai vezették föl, míg a mieink részéről Vámos Laci triplája volt az egyetlen, ami beakadt. Kis idő múltán megtaláltuk a ritmust és sikerült felülkerekedni a negyed végére 8 egységgel, ám a második etapban fordult a kocka és a Martosnak sikerült faragnia a hátrányából.

A pontszegényebb második etap után rohamléptekkel kezdett zárkózni a vendég alakulat, de legnagyobb szerencsénkre 35-35-ös állásnál Keresztesi Dávid állt az élre a legjobb pillanatban és egymás után háromszor is eredményes tudott lenni távolról. Ez olyannyira megtörte ellenfelünk lendületét, hogy az addigi küzdeni akarásuk is elveszett, az akarásuk szembetűnő frusztrációvá alakult át, ami azt eredményezte, hogy két fontos játékosuk is idő előtt a kispadra kényszerült.

Az utolsó felvonásban már egyáltalán nem tudták tartani velünk a lépést és a dinamikus gyors játék meg is hozta gyümölcsét. Hazai részről a vadonatúj és egyben félelmetes fogsorral rendelkező Vígh Marcell szerezte az utolsó pontokat, illetve elévülhetetlen érdemeket szerzett többed magával a palánk alatt vívott harcokban. A végeredmény 70-53 lett a mieink javára, ezzel megszerezték 10. győzelmüket is zsinórban, így az idény kezdete óta tartó veretlen sorozattal búcsúzhatnak 2023-tól!

TFSE – MAFC Martos 70-53 (22-14,8-11,16-18,24-10)

Boros Zoltán vezetőedzővel beszélgettünk a mérkőzést követően magáról az összecsapásról illetve a sorozatos sikerek titkáról:
„Számoltunk vele, hogy ez a mérkőzés tipikusan az az izmos, brusztolós lesz és nem arról fog szólni, hogy ki tud több kosarat szerezni, hanem ki kap kevesebbet. Az első meccsen sem dobtunk sokat idegenben és tudtuk, hogy bent a palánk alatt nagyon nagy harc lesz, erre próbáltunk meg fölkészülni a héten. Reméltük, hogy hamar el fognak fáradni és igyekeztünk gyorsítani a játékon, amibe elég sok hiba csúszott, de a végére abszolút kijött a különbség és megérdemelten nyertünk.”

„Ilyen kezdésünk még nem nagyon volt, ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy idén más rendszerű a bajnokság és a jobb csapatok szét vannak osztva 3 csoportba. Ettől függetlenül látjuk, hogy akikkel versenyezhetünk, rajtunk kívül körbe verik egymást szerencsére. Nagyon örülünk neki, hogy 10-ből 10-et nyertünk, voltak benne olyan meccsek is amikor gyengén játszottunk és úgyis tudtunk nyerni, talán annak nagyobb értéke van, mint amikor jól játszunk és viszonylag könnyebben nyerünk. Nagy hangsúlyt fektetünk a védekezésre, abból építkezünk a támadásokra is, harcolunk, bunyózunk, futunk és ha betalálunk hármast, akkor ez a végeredmény!”

Gratulálunk az újabb győzelemhez srácok és jó pihenést mindenkinek!

Forrás: MKOSZ
Fotó: Borhi Mihály – TFSE