Kosárlabda Női NBI/A

Győzelemmel köszönünk el 2023-tól!

Hegedűs Péter együttese a VBW CEKK Ceglédet fogadta hazai pályán 2023 utolsó bajnoki mérkőzésén. A nehézkesen induló első félidőt követően a második játékrészben sikerült nagyobb előnyre szert tenni és ezzel tovább mélyíteni a két fél közötti szakadékot!

Harciasan indult a mérkőzés és egy ideig nem is tudtunk elszakadni a vendégektől, ám adódott több lehetőség is labdaszerzések, illetve lepattanók terén, melyet mieink nem is átallottak kihasználni. Védekezés tekintetében is rendet kellett tenni a fejekben miután feljött Cegléd 28-26-ra. A továbbiakban a wbsket.hu beszámolóját olvashatjátok: Az eligazítás után keményített a védekezésén a hazai csapat, és a pontos befejezéseknek köszönhetően 39-30 állt a táblán. A félidei 41-33-as eredményt Barnai Judit büntetői alakították ki. A mezőnyből Monika Czinano emelkedett ki, 14 pontot értékesített.

A nagyszünet után Dúl Panka kezdte meg a pontgyártást, majd Szabó Fanni és Monika Czinano folytatta, így 15 ponttal leszakadt ellenfelétől a TF (48-33). A vendégek 4 perc után Barnai révén szereztek először kosarat (48-35). Úgy tűnt, hogy a hazaiak megtalálták a dobóformájukat, mert Szabó az ötödik TFSE triplát dobta be (53-37). A vendég csapat rengeteg hibát vétett, vagy kimaradt a helyzet, vagy eladott labda lett a támadás vége. Ezt Király Andrea hárompontossal büntette, és ezzel 20 pontra nőtt a TF előny. A Cegléd ekkor már a 20. labdáját ajándékozta az ellenfelének, amiből most Burján Laura szerezte meg az első pontjait (62-37). Andi Hanna szép megoldásával 62-39-es eredménnyel zárult a harmadik negyed.

Az utolsó etap sok kihagyott helyzettel kezdődött, a vendégeknél ziccerek, míg hazai oldalon büntetők maradtak ki. Sha Carter törte meg a pontatlan sorozatot (64-39). Czinano duplájával 30 pontos különbség alakult ki, ekkor már nem volt kérdés a győztes kiléte (69-39). Czank Tímea tartotta a lelket a Ceglédben, a harmadik hárompontosát szerezte (70-42). Válaszul Vigh Bernadett is triplát értékesített (73-42). A mérkőzés 75-47-es végeredményét Vladár Róza és Kovács Kitti pontjai alakították ki. A TFSE-MTK kiváló lepattanózással (38) és sok szerzett labdával megérdemelten aratott sikert. Vendég oldalon Czank Tímea jutott 10 pont fölé (11 pont, 2 gólpassz), míg a hazai csapatból Monika Czinano 18 pontot és 7 lepattanót, Szabó Fanni 14 pontot és 5 lepattanót jegyzett. Dúl Panka VAL értéke lett a legmagasabb, hiszen a neve mellé 14 pont, 6 szerzett labda és 10 gólpasszt került.

TFSE-MTK – VBW CEKK CEGLÉD 75-47 (17-13, 24-20, 21-6, 13-8)

Bajnokság, 9. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Lengyel Ádám József, Sörlei Attila, Gruber Nikolett Lilla (Schäffer Béla Róbert)

TFSE-MTK: Carter 7, Baa-, Szabó 14/6, Czinano 18, Dúl P 14/3. Csere: Vigh 3/3, Dúl T. 3/3, Király 9/9, Németh 2, Burján 2, Vladár 3, Horváth-.

VBW CEKK Cegléd: Czank 11/9, Szerelem-Kobolák 5/3, Rakita 6, Szirony 5/3, Barnai 6. Csere: Horváth-, Farkas 2, Viszmeg-, Andi 4, Kovács 8.

Hegedűs Péter vezetőedzőnk és Dúl Panka értékelt a mérkőzést követően:

Hegedűs Péter
„Nem játszottunk jól, de nem mennék bele mélyen szakmai elemzésbe. Keményen dolgoztunk eddig, a végére azonban, mind mentálisan, mind fizikálisan elfáradtunk. Ezt a mérkőzést felejtsük el gyorsan és koncentráljunk az előttünk álló találkozókra. Most lesz egy pici időnk feltöltődni, majd új lendülettel folytatni a megkezdett munkát. Úgy érzem, hogy ez a csapat nagy dolgokra lehet képes a jövőben.”

Dúl Panka
„Az első félidőt szokásos módon kezdtük, de a szünetben az öltözőben megbeszéltünk mindent és a második félidőt már a megbeszéltek szerint játszottuk végig, örülünk az újabb győzelemnek. Nem hitte volna senki, hogy képesek vagyunk ilyen eredményeket elérni és mindezt a kemény munkán köszönhetjük és reméljük, hogy a szezon végéig tudjuk hozni ezt a teljesítményt.”

Az Age of Hope nevű alapítványnak szervezett adománygyűjtés nagy sikerrel zárult, ezúton is köszönjük minden játékosunknak és adományozónak a hozzájárulást.

A lányokra most egy hosszabb pihenő vár, aztán az új esztendőt nem mással, mint Sopronnal fogják kezdeni január 6-án.

Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt és boldog új évet kívánunk!