Kosárlabda Női NBI/A

A sereghajtóval zárjuk 2023-at!

A TFSE-MTK gárdája lehengerlő teljesítménnyel szolgál hétről hétre, melynek eredményeként immáron a negyedik pozícióban találjuk a lányokat.

Kosarasaink legutóbb a BEAC otthonában, azt megelőzően pedig a BKG ellen arattak hazai diadalt. Ezúttal a nyeretlen Ceglédet fogadjuk a 2023-as év utolsó bajnokiján, ahol reményeink szerint győztesen hagyjuk majd el a pályát, megőrizve ezzel az előkelő pozíciót.

Elérkezett a pillanat, hogy lezárjuk a 2023-as esztendőt. Nem kis mértékben borultak fel az erőviszonyok az idei kiírásra fordulva, ami számunkra örömteli, másoknak viszont meglepő vagy éppen sokkoló. A féltávhoz közeledve Hegedűs Péter áltlal irányított alakulatunk a tabella 4. helyén áll. 8 mérkőzést követően 5 győzelemmel (Sopron, Vasas, Szekszárd, BKG, BEAC) és 3 vereséggel (PEAC, Győr, DVTK) állunk.

Szebbnél szebb győzelmeknek lehettünk szemtanúi a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a 2023-as idénykezdet óta. Amennyiben ezúttal is összeszedettek, fegyelmezettek és koncentráltak tudunk lenni, akkor sikerrel búcsúztathatjuk az óévet és tovább őrizhetnénk előkelő helyezésünket a tabellán.

Az utolsó bajnokin az eddig nyeretlen VBW CEKK Cegléddel csapunk, melynek keretében több rutinos magyar játékos is található. Legfőbb pontgyárosként a visszavonulása után mégis visszatérő Barnai Juditot említhetjük, aki 8.1 egységet átlagol meccsenként, őt Rakita Lili (6.9), Czank Tímea (6.8), Szirony Dorina (6.7) és Kovács Kitti (6.7) követi.

A ceglédiek minden erejükkel azon vannak, hogy megszerezzék szezonbeli első sikerüket, esélyesebb félként így nem lehet más a célunk, mint alázatosan felállni a parkettre és a lehető teljesítményünkkel előrukkolni. Az elmúlt szezonok során 8 alkalommal csaptunk össze a Cegléddel, ezek során 7 siker és 1 vereség a mérlegünk.

Ezen a mérkőzésen az elmúlt évekhez hasonlóan készülünk karácsonyi adománygyűjtéssel az Age of Hope alapítvánnyal karöltve. Várjuk minden kedves segíteni vágyó szurkoló cipősdobozát a sportcsarnok bejárata melletti karácsonyfánál található „ADOMÁNYPONT”-hoz.

December 16., szombat
19:30 TFSE-MTK – VBW CEKK Cegléd
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Játékvezetők: Lengyel Ádám József, Sörlei Attila, Gruber Nikolett Lilla (Schaffer Béla Róbert)

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!