Akrobatikus torna

XVIII. GRASSALKOVICH KUPA

2021. május 22-én a Grassalkovich SE hirdetett versenyt Gödöllőn. Az első osztályú bajnokság a MATSZ szervezésében, de a gödöllői csapat rendezésével valósult meg.

A TFSE 6 A kategóriás versenyzővel vett részt a viadalon.

Age Group 12-18 kategóriában Hábel Kata, Hanifa Leila és Barabás Nóra ezüstérmet nyert Női hármas kategóriában, ezzel megszerezték a kvalifikációt a 2021. június 13-án rendezendő Országos Bajnokságra. Ebben a korosztályban a három szám bemutatása után (statikus, dinamikus és kombinált) a részvételhez minimálisan szükséges ponthatárt jelentősen meghaladva nyerték el versenyzőink a lehetőséget az OB-n szerpelésre 62. 470 ponttal.

Így egyesületünket már 3 egység képviselheti az évadzáró OB-n a Központi Tornacsarnokban.

Férfi páros kategóriában aranyérmet szerzett: Eszter Ábel és Eszter Márton, ők már az előző verseny eredményeként elnyerték a kvalifikációt. 

Vegyes párosunk, szintén arany érmet szerzett Gödöllőn is: Eszter Márton és Kenyeres Zsófia – ők is ott lesznek előző versenyeredményeik alapján az Országos Bajnokságon.

Így a TFSE Akrobatikus Torna csapata a  Grasi Kupán 4 aranyéremmel és 3 ezüsttel lett gazdagabb.

A május 30-i FTC versenyen még egy további egységünknek van lehetősége megszerezni a kvalifikációt, reméljük, élnek az alkalommal.

Az egész gödöllői verseny megtekinthető az alábbi linken: