Akrobatikus torna

Olaszországban jártunk a Cesenatico-i( FISAC) Nemzetközi Akrobatikus tornaversenyen

A TFSE Akrobatikus Torna szakosztálya már 3. alkalommal vesz részt az olasz tengerparti versenyen, ahová idén 4 egységet is neveztünk a Cesenatico-i versenyre.

Időpont: 2024. március 29-31.

Egy vegyes párost ifi-felnőtt kategóriában, Kiss Marcellt és Wieland Lolát. Egy női párost Youth kategóriában, Palotai Kira és Szabó Natália személyében és két női hármast (Youth és AGG 11-16 kategóriában.

A versenyen 12 ország képviseltette magát, a szervezőn, Olaszországon kívül Ausztria, Anglia, Németország, Lengyelország, Törökország, Bulgária,, Hollandia, Portugália Svájc, Moldova és a magyar színeket a TFSE és a BASE (Budai Akrobatikus Sportegyesület.) képviselték.  A 4 TFSE- s egységből a péntek- szombati elődöntőn 3 egység jutott tovább a vasárnapi döntőbe.

Salamin Boróka, Gács Borbála és Simon Magdolna a 18-as mezőnyben, 22,550 ponttal a 11. helyen végzett. A lányoknak ez volt az első közös nemzetközi versenyük, így szép eredménynek számít a középmezőny.

Simon Emese, Simsik Anett és Andor Lilla a 7. helyen jutottak döntőbe 22,950 pontos dinamikus gyakorlattal és egy 23,200 pontos statika gyakorlattal. Ez összesítettben 46.150 pontot eredményezett. A döntőben végül a 8. helyen végeztek.

A másnapi döntőn versenyzőink az alábbiak szerint szerepeltek.

Kiss Marcell – Wieland Lola Ifi-felnőtt vegyes páros Arany érmet szereztek a 23,330-as pontszámú dinamika számukkal, így összesítettben 41,550  ponttal az 1. helyen végeztek. Ezen felül dinamikus gyakorlatukat egy külön arany éremmel díjazták. 

Legnagyobb meglepetést Palotai Kira és Szabó Natália okozta, akik második helyen kerültek döntőbe 23,750-es pontszámmal, de az ott nyújtott teljesítményükkel megnyerték a kategóriát 24,100 ponttal előrébb küzdötték magukat az. 1. helyre! Gratulálunk.

Szerencsére maradt még idő egy kis városnézésre is:

A versenyszámok megtekinthetők az alábbi linkeken:

Lola- Marci Dinamika – 1. hely

Kira, Nati Kombinált gyakorlat  – 1. hely

Emese, Netti, Lilla Statika – 7. hely

Emese, Netti Lilla Dinamika – 7. hely

Bori, Boro, Magdi Kombinált – 11. hely

A versenyen Pék Szilvia TF-es hallgató vezető edzőként vett rész és bíróként pontozott egy másik TF-es hallgató Ravasz Fanni. További edzők: Mikolvics Zsuzsa és Köteles György.

Szerencsére a 4 nap ott-tartózkodás során városnézésre is jutott időnk.