Kosárlabda Női NBI/A

Visszavágott a Sopron!

Szeptember utolsó napján került sor a TFSE-MTK első bajnoki találkozójára hazai környezetben a nagy múlttal rendelkező Sopron Basket ellen. Kicsivel több, mint 3 hónapja valóságos csodaszámba ment, hogy hosszabbításban sikerült legyőzni a vendégeket, akik a mostani visszavágón szó szerint visszavágtak!

Hegedűs Péter tanítványai szebbnél szebb győzelmeket halmoztak az ősz folyamán, ám 2024-et egy idegenbeli vereséggel indították a Sopron Basket otthonában. A hazai alakulat kerete jócskán megváltozott a szeptemberi találkozó óta, ezen felül Gáspár Dávidék mindent bevetettek annak érdekében, hogy megbosszulják a korábbi vereséget.

Az összecsapás első negyedében egészen a 7. percig nem tudott leszakadani a Sopron, majd a negyed végét keményen megnyomva 11 pontos előnyre tettek szert. A második szakasz felétől a harmadik közepéig egy közel 9 perces kosárcsend uralkodott a részünkről, míg hazai oldalról tovább növelték a különbséget.

A szerzett pontok nélküli hosszú idő megpecsételte a sorsunkat, bár többször is nekirugaszkodtunk, hogy faragjunk a hátrányból, nem sikerült érdemben közelebb kerülni. Így végül 97-53-ra maradtunk alul.

Hegedűs Péter vezetőedzőnk nyilatkozata a mérkőzést követően:
„Gratulálok a Sopronnak! A játék minden elemében felülmúltak ma minket. Amit sajnálok, hogy az első félidőben több játékos is önbizalom vesztett lett a pályán, és minimális energia befektetést láttam, ami nem volt ránk eddig jellemző. Talán a két csapat között nincs 44 pont különbség, de gratulálok nekik, fantasztikusan kosárlabdáztak ma. Az a feladatunk most, hogy a jövő héten, a szűk rendelkezésre álló négy napban feljavuljunk. Három hazai meccsünk lesz januárban, szeretnénk azokat megnyerni. Nem fogunk 24 óránál tovább szomorkodni ezen a vereségen, mert feladataink vannak.”

Baa Dominika rövid értékelője a találkozóról:
„Gratulálok a Sopronnak, ma nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna! Nem kell azonban a kardunkba dőlni, a következő mérkőzésekre fel kell javulnunk, és ki kell javítani az elkövetett hibáinkat.”

SOPRON BASKET – TFSE-MTK 97-53 (27-16, 24-11, 24-5, 22-21)

Bajnokság, 10. forduló
Sopron, Novomatic Arena
Szilágyi Bálint, Rózsavölgyi Alexandra, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

Sopron Basket: Fegyverneky 8/6, Turner 14, Mompremier 19, Brooks 21/9, Toman 3/3. Csere: Kókai 4, Varga 11, Papp 4, Sitku 7/3, Böröndy 6.

TFSE-MTK: Carter 7/3, Baa 9/3, Szabó 11/3, Czinano 6, Dúl P. 9/3. Csere: Vigh 1, Dúl T. 3/3, Király-, Németh 3/3, Burján-, Vladár 2, Horváth 2.

A következő bajnokinkra hazai pályán kerül sor az E.ON ELTE BEAC ellen, ahol reményeink szerint meg tudjuk ismételni a korábbi sikert!

Forrás: MKOSZ

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!