Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Vár a felsőház!

Kézilabdázóink eddigi kemény munkája kifizetődni látszik, ugyanis a legutóbbi fordulót mindkét csapatunk győzelemmel abszolválta, ami azt jelenti, hogy az utolsó körtől függetlenül már ott vannak a legjobb 4 között! A hölgyek már fixen a 3., míg az urak a 2. helyen zárták a csoportjukat.

Herbert Krisztiánék Szigetszentmiklósra látogattak, ahol nagyon szoros küzdelemben vívták ki a győzelmet. Hiába szerezték meg a mérkőzés elején a vezetést, mert a félidőben az már a házigazda neve mellett szerepelt és egészen az 52. percig nem is látszott a fény az alagút végén.

Majd legnagyobb örömünkre fordult a kocka! A végjátékban többször történt vezetés váltás, de az 58. percben utoljára egyenlítettek ki a lányok, sőt 2 góllal el is léptek, amire a szigetszentmiklósiak csak későn tudtak reagálni, így a végeredmény 35:36 lett a mieink javára. Legeredményesebb játékosunk Puskás Lilla lett, aki 12 találatával oroszlánrészt vállalt a sikerből.

NB II. F csoport
Szigetszentmiklós NKSE II. – TFSE 35:36 (20:19)

Férfi ágon magabiztos győzelmet arattak Ujvári Bencéék Fehérváron, gyakorlatilag az első félidőben két vállra fektették a Cunder Kézisulit. 9:16-ról vágtak neki a folytatásnak és a második felvonásban sem változott semmit a játék képe.

Az addig megszerzett 7 gólos előny, ami egy ponton felkúszott egészen 10-ig is, megmaradt a lefújás pillanatáig. A csapatból többen is kiemelkedőt nyújtottak, közülük élen járt Szabó Máté a maga 7 góljával, őt követi Bohuniczky Bátor 5-tel, Almássy Máté és Hoffmann Tamás pedig 4-ig jutott az összecsapáson.

NB II. B csoport
MÁV Előre-Cunder Kézisuli – TFSE 22:29 (9:16)

A fentiek tükrében szinte biztossá váltak a helyezések is. A lányok az NB II. F csoport 3. helyénél rosszabbul már nem járhatnak, azonban, ha valamilyen csoda folytán a Fradi vagy a Csepel, esetleg mindkettő elbukná az alapszakasz utolsó mérkőzését, akkor feljebb tudnának lépni, de a helyezés így sem, csak az egymás elleni eredmények számítanak a folytatásban. A fiúk az NB II. B csoport 2. helyén állnak és ott is hasonló szituáció áll fönn, ha az FTC esetleg elhasalna hazai pályán a Dunakeszi ellen, akkor az élen zárnának győzelem esetén. Mindenesetre nem ezek lesznek majd a kulcskérdések, hanem, hogy a felsőházban milyen csatákat vívnak majd!

Gratulálunk hölgyek – urak!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKSZ