Kosárlabda Női NBI/A

Új otthon, teljes legénység!

Női kosárlabdázóink kedden délelőtt edzettek először vadonatúj otthonunkban, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Nem csak ettől volt rendhagyó az alkalom, ugyanis teljessé vált a felkészülést végző keret is, mindenki megérkezett csapatunkhoz.

Hegedűs Péter vezetőedző és Bozsó Ádám másodedző tanítványai komplex tréningen vettek részt, ahol a labdás rész mellett embert próbáló futóedzésen kellett helytállniuk, amit Juhász Ferenc erőnléti edző vezényelt.

Légiósaink is munkához láttak, vasárnapi érkezésük után a mai nap folyamán már együtt edzettek a csapattal. Az újoncok közül Sha Carter és Monika Czinano személyében két fiatal amerikai játékos áll hadrendbe, míg európai frontról a görög Angeliki Vintsilaiou érkezett.

A magyar apai ággal büszkélkedhető Cinzano 5 éven át erősítette az NCAA mezőnyének egyik legerősebb csapatát (Iowa), ahol kulcsfigurává nőtte ki magát. Sha Carter egyetemi karrierjét a Walsh University kötelékében kezdte meg Ohióban, ahol 4 éven át volt a csapat meghatározó játékosa és számos rekord fűződik a nevéhez, többek között ő a csapat csúcstartója 2116 ponttal. Angeliki Vintsilaiou Athénban látta meg a napvilágot és nem kellett neki sok idő, hogy bemutatkozzon a profik között. 20 éves korára már többszörös utánpótlás válogatott volt és bajnoki címet is ünnepelhetett. Viszont nem csak külhonból vannak érkezőink. Szabó Fanni szintén megjárta az Egyesült Államokat, ám az elmúlt pár évben már itthon tevékenykedett Miskolcon, Pécsett, Szekszárdon, Cegléden és legutóbb fővárosi riválisunknál, a Csatánál.

Vígh Bernadett neve többeknek ismerős, hiszen az MTK-TFSE-ben és a MEFOB csapatban is húzóembernek számított az elmúlt években, most viszont ő is lehetőséget kap, hogy a felnőttek között bizonyíthasson. Berninek is a mai volt az első közös edzése a kerettel. Szabó Fanni és Horváth Dóra is új igazolások, azonban ők már korábban csatlakoztak és hetek óta együtt végzik a munkát a csapattal.

Leírhatatlan változás és motiváló faktor, amit az új csarnok jelent mindannyiunk számára. A felkészülés jelenlegi fázisában már edzőmérkőzéseket is játszik csapatunk, melyekre ezen a héten pénteken és szombaton kerül sor az új otthonban.

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE