Röplabda U15

U15-ös sikerhétvége Tatán!

Április 6-án Tatán a TFSE U15-ös női csapata kitűnően szerepelt a középszakaszban. Lányaink megmutatták, hogy helyük van a tabella élén.

Az UNI GYŐR – SZESE – „A” ellen kezdtük a napot, ahol higgadt, nyugodt játékkal sikerült megnyerni a mérkőzést. Mindenki esélyt kapott a pályán és be tudta bizonyítani, hogy helye van a csapatban, így egy gyakorlásra méltó első meccset tudhattunk a hátunk mögött.

UNI GYŐR – SZESE – „A” – TFSE
0:3 (16:25, 19:25, 10:25)

Minimális pihenés után elérkezett az a mérkőzés, amire lányaink az elmúlt 4 hétben gőzerővel készültek. Az edzéseken kiemelt fontosságot kapott a pontos és fegyelmezett védekezésből való támadás befejezése. A meccset szokatlan, de magabiztos új felállásba kezdtük. Az első szettben nem hagytuk érvényesülni az ellenfelünket (10:25), itt látszott már az erőbeli fölényünk. A második szettben a lányok egy kicsit alábecsülték ismét az ÉDRA csapatát, így játékban tudtak maradni és fölénk kerekedtek (25:22). A harmadik szettben megint csak meg tudtuk mutatni, hogy a mi ütéseink befejezése és végrehajtása sokkal sikeresebb volt, mint az ellenfelünké. Így magunkénak tudhattuk ezt a szoros szettet (20:25). A mindent eldöntő utolsó szettben a higgadtság és a kiegyensúlyozottság dominálta a csapatunkat. Már korán mindenki tudatára jutott az, hogy miénk a győzelem (14:25). A meccs után a lányokban tudatosult, hogy a röplabdába belefektetett alázatos munkának megvan a gyümölcse. 

ÉDRA – TFSE
1:3 (10:25, 25:22, 20:25, 14:25)

A hétvége után megérdemelten ünnepeltek a lányok egy fagyizóban, ahol az edzőkkel közösen átbeszélték a meccsek pozitív tanulságait. Külön köszönettel tartozunk a szurkolóinknak, akik végig hangosan segítették győzelemre a csapatot.

Dávid Marcell Kenéz (vezetőedző): Ez a siker mind a mentális, mind a fizikális fittségnek volt köszönhető. Uralni és vezetni tudtuk a játékot mind a két meccs alatt. Gyorsan fel tudtunk állni fejben az elvesztett pontok után és újból vissza tudtuk venni a vezetést. Ez volt a sikerünk titka az egész hétvége alatt, amit a lányok mindig ki tudtak használni. Köszönöm nekik az alázatos munkájukat és gratulálok mindenkinek. Kívánom, hogy erre a sikerre építkezzenek a sportkarrierjük során!

Urbán Viktória (másodedző): Hangulatban és szurkolásban sem volt hiány, ez is segítette a lányok teljesítményét. Minden játékosunk megfelelően tudott beszállni a párharcba, a rehabilitációból felépülő lányaink is helyt álltak a pályán. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mivel a legjobbkor tudtuk behúzni ezeket a győzelmeket. Sokat dolgoztunk ezért és örülünk, hogy meglett ennek az eredménye. Gratulálok a csajoknak, szuper volt ezt együtt átélni! 

Így tovább lányok, további jó munkát és sikereket kívánunk!

Tabella: MRSZ / hunvolley.info