Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Túl későn érkeztünk meg fejben…

Férfi röplabdacsapatunk három szettben maradt alul a Dág KSE csapata ellen hazai pályán.

A dágiak jobban kezdték a mérkőzést, gyors játékukkal és agresszív támadásaikkal már a szett elején jelentős előnyre tettek szert (5–10). Ezzel szemben a mieink dekoncentráltak voltak a riválishoz képest, sehogy sem sikerült beérniük a kiegyensúlyozottabb ellenfelet, a játszma 18–25-re zárult.

A következő etapra fordulva nem sok minden változott. Továbbra is a Dág KSE-nek állt a zászló, mi pedig még mindig nem hoztuk azt, amit tudunk és amit akartunk. Az ellenfél feljavult nyitásai tovább nehezítették a dolgunkat (5–13). Csapatunknak most sem sikerült felzárkózni, a szett újfent 18–25 lett a dágiak javára.

A piros mezben játszó Dág az utolsó játszmában tette fel a pontot az i-re. Eleinte nem tudtunk fogást találni rajtuk, támadásaink sokszor landoltak az ellenfél játékosainak kezei között, vagy a saját hálóban. Védekezésünk is szétesett, a Dág feladójának sikerült széthúznia blokkunkat. A végjátékban mutatkozott némi reménysugár, zsinórban 4 meccslabdát is sikerült hárítaniuk, de sajnos még így sem sikerült a szett megnyerése (22–25).

TFSE – Dág KSE 0:3 (-18, -18, -22)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 150 néző. V: Varga A., Ladányi.

TFSE: Fenyő 5, Gebhardt 9, Quintz 7, Tóth K. 10, Balázs B. 6, Mihucz 5. Csere: Laczi (liberó), Füzék, Merkler 4, Tóth M. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Mestermérleg

Nagy Gergely (TFSE): „Még mindig nagyon akadozik a támadásunk. Sok szituációban nagyon rossz döntéseket hozunk, vagy a kivitelezésbe csúszik komoly hiba. Ezekkel a hibákkal a saját önbizalmunkat építjük egyre lejjebb, és ha ezt elvesztetted, utána hiába van meg az akarás, önbizalom nélkül nem nyerhetsz! Előző héten a Kazincbarcika ellen is, és most is sikerült szinte az elején elveszítenünk. Ezt nem engedhetjük meg többször! Gratulálok a Dágnak, mi dolgozunk keményen tovább!

Buzás Miklós Dániel (Dág KSE): „Az ellenfelünk beharangozója alapján nagy ellenállásra számítottunk, amit sikerült hamar letörni. Gratulálok a játékosaimnak, akik a szettek elejétől a végéig koncentráltan, szépen játszottak. Így tovább a folytatásban is.

Férfi röplabdásaink október 19-én a Dunaújváros csapatához utaznak következő megmérettetésükre. A DKSE ellen tavaly két szoros mérkőzésen maradt alul a TFSE csapata. Idén sokat fiatalodott aktuális ellenfelünk kerete, szerzett pontjuk még nincsen, ezért most is kiegyenlített összecsapásra számíthatunk.

Gyerünk srácok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE