Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Továbbra sem megy itthon…

Extraligás férfi röplabdacsapatunk 0:3-as vereséget szenvedett a MAFC-BME csapata ellen. Két szetten keresztül egyenrangú felei voltunk a fehér dresszben játszó ellenfélnek, a harmadik szettben viszont fejünkre nőtt a fővárosi rivális.

Az első szett elején végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám ellenfelünknek a játszma közepén sikerült ellépni erős támadásaival (11-16). A fiúk nem hagyták magukat, folyamatosan nyomultak előre, de teljesen nem sikerült utolérni a bombaerős légiósokkal felálló MAFC egyesületét (22-25).

A következő etap még izgalmasabban alakult. Nagy Gergely tanítványai a játszma elején előnyre tettek szert (8-5), kiegyenlítettnek tűnt a játék képe. Ezután a MAFC csapata váltott és nemcsak, hogy utolért, de le is hagyott minket agresszív ütéseinek köszönhetően (12-15). Fiaink nagy akarással 23-23-nál beérték ellenfelüket, de a tapasztaltabb ellenfélnek ismét sikerült nyerni (23-25).

A harmadik játszmára teljesen szétestünk. Elkezdtünk többet hibázni, amit ellenfelünk kihasznált. Csapatunk nem tudott kellően koncentrálni a feltüzelt MAFC játékosaival szemben, a szett 13-25-re, a meccs 0:3-ra zárult. Ezzel harmadik hazai mérkőzésünk zárult 0:3 arányú vereséggel.

Vezetőedzőnk, Nagy Gergely nyilatkozata: „Voltak lehetőségeink ezen a mérkőzésen, de sajnos nem tudtunk élni ezekkel. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. Két hét alatt lejátszottunk 5 mérkőzést. Hosszútávon biztos, hogy a hasznunkra válik, de jelenleg még nem vagyunk hozzászokva ilyesfajta terheléshez. Talán a frissesség volt a döntő ma, hiszen mi 46 órája játszottunk egy hosszú mérkőzést idegenben, az ellenfelünk meg több mint egy hetet tudott készülni. Az első két szettben küzdöttünk amíg bírtunk, ezzel meg vagyok elégedve. A harmadikban ilyenkor rá kell tennünk még egy lapáttal, mert nincs veszíteni valónk, nem legyőzöttként viselkednünk.”

Centerünk, Winter Zétény véleménye a meccset követően: „Sajnos ez nem a mi napunk volt. Megvolt a kellő motiváció és az erő is, de ez nem volt elég. Meg kell tanulnunk felvenni a versenyt a légiós játékosokkal is.”

TFSE – MAFC-BME 0:3 (-22, -23, -13)

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 120 néző. V: Sík B., Kiss Z.

TFSE: Füzék 7, Tóth K. 7, Gebhardt 8, Quintz 5, Tóth M. 1, Balázs B. 12. Csere: Laczi (liberó), Fenyő, Merkler. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Extraligás férfi röplabdásainkra most egy hosszabb meccs nélküli időszak vár. Csapatunk legközelebb november 4-én lép pályára a Kecskeméti RC-vel szemben hazai pályán, újfent kettős rangadó keretében.

Gyerünk srácok, hajrá TFSE!