Férfi NBI Futsal

Tartalékos erőkkel szenvedtünk vereséget Újpesten

Élvonalbeli férfi futsalosaink idegenben léptek pályára 2022 első bajnoki mérkőzésén az Újpest FC-220Volt otthonában. Csapatunk tagjai közül többen is közvetlenül a mérkőzést megelőzően fertőződtek meg a koronavírus fertőzéssel, így ki kellett hagyniuk az összecsapást. A TFSE-BeStrong több fiatallal kiállva, bátran küzdött és igyekezett hősiesen tartani magát a találkozón.

A továbbiakban a futsalhungary.hu beszámolóját olvashatjátok:

Az Újpest három nap alatt második mérkőzésére készült, ahol csak számukra volt igazi tét. Csütörtökön legyőzték az igencsak tartalékos Halit, majd most következtek az egyetemisták. Ha a szombathelyiekre azt írtuk, hogy tartalékosak, akkor nehéz jelzőt találni a TF-re, ugyanis szombatra náluk is több pozitív esetet regisztráltak, így mindössze hét játékossal és egy U17-es kapussal tudtak kiállni. Ezek fényében nem volt kérdés, hogy a nyolc meccse veretlen lila-fehéreké lesz-e a három pont, hanem hogy a csütörtöki meccshez képest most kell-e izgulniuk a hajrában.

A vendégek egész sokáig jól tartották magukat, a félidő derekáig a lilák nem nagyon találták az ellenszert, de utána beindult a henger. Néhány perc leforgása alatt hét gólt is szereztek az újpestiek, így már csak a különbség volt a kérdés. Hat gól volt a különbség a szünetben és arra lehetett számítani, hogy a TF elfárad a második félidőre és nagyobb arányú Újpest siker lehet a vége.

Ennek megfelelően kezdődött a második játékrész, újabb két hazai találat, de a biztos előny tudatában már nem volt meg a kellő koncentráció a folytatásban és az egyetemisták négy gólt is szereztek a végéig, így ezt a félidőt kihozták döntetlenre, így a vége hat gólos különbség lett, pedig lehet, hogy az Újpestnek akár a gólkülönbségen is sok múlhat.

A TFSE megtette, amit ezen az estén lehetett, küzdöttek és becsülettel helyt álltak és letudták a mérkőzést. Az Újpest könnyedén hozta a kötelezőt, amivel továbbra is jó eséllyel pályázik a felsőházi rájátszás valamelyik pozíciójára, bár a neheze csak most jön.

ÚJPEST FC-220 VOLT – TFSE-BESTRONG 11-5 (7-1)
Újpest, 200 néző
Játékvezetők: Borbás, Hartung, Sipos

Újpest: Vámosi – Sánta, Ricardo, Harnisch, Suscsák
Cserék: Tyukász – Lucas, Balogh, Horváth, Östör, Béres
Vezetőedző: Németh Péter

TFSE: Bálint – Sóvári, Szentjóby, Lipl, Paiva
Cserék: Andorka, Csernai, Dudás
Vezetőedző: Csernai Gábor

Sárga lap: Szentjóby

Gólszerzők: Sánta (3), Suscsák (3), Horváth (3), Ricardo, Harnisch illetve Paiva (2), Lipl, Sóvári, Andorka