Taekwondo

TAEKWONDOS ARANYÉREM A SZERBIAI G1-RŐL!

A TFSE Taekwondo magyar válogatott versenyzője – Józsa Levente – szeptember utolsó hétvégéjén magabiztos teljesítménnyel állt fel a dobogó legfelső fokára Belgrádban.

A szerbiai G1, olimpiai pontszerző versenyen a férfiak -68 kg-os mezőnye bizonyult a legnépesebbnek, 35 nevezővel. Levente a korábbi eredményeinek, és világranglista 13. helyezésének hála 2. kiemeltként kezdhetett bele a versenybe. Első meccsét ukrán ellenfelével szemben magabiztos, 2:0 pontkülönbséggel nyerte. A nyolcaddöntőben kazah versenyző várt rá, akit 2:1-gyel búcsúztatott, ezzel továbbjutva a legjobb 8 közé, ahol a kétszeres vb érmes spanyol Joan Jorquera Cala várt rá.

Az izgalmak nem tartottak sokáig, ugyanis a második menet végén búcsúzott a katalán a belgrádi G1 versenytől. Az elődöntőben szerb ellenfél várt Levire, azonban a hazai pályán indulóval szemben sem talált legyőzőre, és 2:0-val búcsúztatta a mezőnytől, ezzel helyet biztosítva magának a döntőben. Az aranyért vívott küzdelemben Levente görög ellenféllel találkozott, de őt is legyőzte, ezzel felállhatott a pódium tetejére!

Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy Levente a legjobb formáját nyújtja versenyről versenyre, minthogy idén már járt Párizsban Grand Prix versenyen, ahová a világ 32 legjobb versenyzője kap meghívást, illetve szeptember 10-én a lengyelországi G1 versenyről szintén aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

A TFSE Taekwondo versenyzője ezzel maximalizálta a G1 versenyről egy évben összegyűjthető 40 pontot a 2023-as esztendőben. A világranglista tekintetében is fontos állomásokon van most túl, hiszen minden egyes megnyert mérkőzés és verseny eggyel közelebb juttatja a világranglista jelenleg 13. helyén álló magyar versenyzőt a nagy álomhoz, a párizsi olimpiához.

Gratulálunk Leventének, és felkészítő edzőjének, Galambos Bencének!