Akrobatikus torna

Szép eredmények Olaszországból!

A TFSE Akrobatikus Torna szakosztálya négy egységet nevezett az április 6-9. között megrendezett Cesenatico-i versenyre. Két vegyes párost AGG 11-16 serdülő és ifi-felnőtt kategóriában, két női hármast „youth” és serdülő kategóriában.

A versenyen 5 ország képviseltette magát: Olaszország, Németország, Svájc, Moldova, illetve Magyarország, a TFSE és a BASE (Budai Akrobatikus Sportegyesület) által.

A négy TFSE-s egységből a szombati elődöntőn három egység jutott tovább a döntőbe. Simon Emese, Salamin Boróka és Petényi Eszter Mirka a 22-es mezőnyben 21.770 pontszámmal a 13. helyen zárt.

A másnapi döntőn versenyzőink csodás eredményeket értek el. Barabás Nóra, Palotai Kira és Szabó Natália „youth kategóriában az 5. helyen végeztek az elődöntőben szerzett 23,5 pontot túlszárnyalva 23,9 ponttal.

Kiss Marcell, Wieland Lola Ifi-felnőtt vegyes párosa ezüstérmet szerzett a  21,7 dinamika és 22,6-es statika eredménnyel, összesítettben 44,3 ponttal. 2. hely. Emellett statikus gyakorlatukat egy külön aranyéremmel díjazták!

Eszter Márton, Müller-Romnalin Khaohom (BASE)  AGG 11-16 vegyes páros pedig az elődöntőben szerzett 24,150 pontszámukat tovább javítva 24,6-ra a statikus gyakorlattal együtt (24,500) 49,900 ponttal elhozták a kategória aranyérmét. 1. hely

A versenyszámok megtekinthetők az alábbi linkeken:

Eszter Márton  – Müller-Romnalin Khaohom (BASE) AGG  11-16 vegyes páros dinamika
Eszter Márton  – Müller-Romnalin Khaohom (BASE)  AGG 11-16 vegyes páros  statikus gyakorlat (balance)
Kiss Marcell, Wieland Lola Ifi-felnőtt vegyes páros dinamikus gyakorlat
Kiss Marcell – Wieland Lola Ifi-felnőtt vegyes páros statika (balance)
Barabás Nóra – Palotai Kira – Szabó Nati Youth női hármas kombinált gyakorlat
Salamin Boróka – Simon Emese – Petényi Eszter Mirka Serüdülő női hármas kombinált gyakorlat

A versenyen Pék Szilvia vezetőedző bíróként pontozott, edzők: Mikolovics Zsuzsa és Köteles György.

Gratulálunk a csodás eredményekhez!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!