Férfi NBII Férfi NBII Futsal Heti menetrend Kézilabda Női NBI Női NBII Röplabda

Péntek? Szombat? TFSE! TFSE!

Az elmúlt hetekben, hónapokban nem telhetett el hétvége TFSE-s események nélkül. Csapataink a következő napokban ismét nagyon fontos mérkőzéseken igyekeznek a legjobb eredményeket elérni, nézzük ezeket egyesével.

Időrendben haladva férfi futsalosaink kezdik meg a sort pénteken este 19:30-kor idegenben. Csernai Gábor fiai már alapszakaszgyőztesként (NBII Nyugat) utaznak Szombathelyre, a Haladás VSE második helyen álló csapatához. A két klub a szeptemberi szezonrajt óta kerülgeti egymást a tabella élén, találkozni viszont még egyszer sem tudtak. Az összecsapás pikantériáját a tabellán elfoglalt helyezésen túl az is fűszerezi, hogy jövő hétfőn (4 nap különbséggel!) újra megmérkőznek egymással a felek, igaz akkor a mi hazai pályánkon. Ennek oka az, hogy a pénteki találkozó a 10. fordulóból halasztott mérkőzés, míg a hétfői már a soron következő 21. forduló játéknapján kerül megrendezésre. Szurkoljunk a srácoknak, hiszen most kiderülhet, mire képesek a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen.

Szombaton 14:00-tól a múlt hétvége talán legnagyobb meglepetését okozó női kézilabdacsapatunk fogadja hazai pályán az ötödik helyezett Ferencvárosi TC U22-es alakulatát. A 2020-as év végén kezdték el bontogatni szárnyukat, legutóbbi teljesítményüket látva pedig bármire képesek lehetnek Herbert Krisztián tanítványai, akik jelenleg a tizedik helyen állnak az NBII északi csoportjában. Hétvégi, zöld-fehér ellenfelük 2021-ben még veretlennek mondhatja magát. Egy olyan fiatal csapatról, mint az FTC U22, ez kiváltképp jó formára és maximalista mentalitásra enged következtetni. Izgatottan várjuk mire lesz elég lányaink akarata, összetartása és javuló teljesítménye egy újabb kiváló ellenféllel szemben.

Közvetlenül a lányokat követően, szombaton 16 órától férfi kéziseink veszik birtokba a SOTE Zágrábi úti sporttelepét és látják vendégül az NBII északi csoportjának harmadik helyén álló Gödöllői KC csapatát. Fiaink sokkal jobb szezont futnak, mint tavaly. Jelenleg a 8. helyen állnak, kevesebb mérkőzést játszva, mint a középmezőny és élmezőny legtöbb tagja. Igazi erőpróbának bizonyul tehát a mostani megmérettetés, ahol még kiélezettebben várják majd srácaink a kezdő sípszót, ugyanis legutóbbi meccsük elmaradt a VS Dunakeszi ellen.

Női röplabdacsapatunk szimpatizánsai egy hete aggódhattak, mivel a legutóbbi mérkőzést megelőző tesztelés során az egyik játékos pozitív koronavírus tesztet produkált, így elmaradt a Székesfehérvár elleni meccs és kérdéssé vált a folytatás. Az eljárási protokoll szerint minden csapattag és stábtag újabb tesztnek vetette alá magát, melynek végén némiképp fellélegezhettünk: senki más nem kapott pozitív eredményt. Ennek értelmében a csapat – az érintett játékos kivételével – folytathatta a munkát keddtől és készülhettek a szombati meccsnapra. Szombaton este 6 órától ugyanis a PTE-PEAC csapatát fogadják lányaink. Az aktuális ellenféllel január végén már találkozhattak Csépke Gábor tanítványai, akkor 0-3 arányú TFSE siker született. Azóta több fronton is nehézségek hátráltatták a lányokat, de ismerjük őket annyira, hogy ilyenkor még erősebbé válnak és közös erővel törnek újra győzelemre! Sérült és beteg játékosainknak mielőbbi felépülést kívánunk!

Vasárnap és hétfőn játszó csapataink mérkőzéseit egy következő beharangozó keretein belül olvashatjátok majd!