Férfi NBII Futsal

Magabiztos győzelem a Pécs ellen!

A női csapathoz hasonlóan a srácok számára is a végéhez közeledik az alapszakasz, így a soron következő mérkőzések fontossága is egyre értékelődik fel. A hétvégi 20. forduló játéknapján a PTE csapata érkezett hozzánk a Fáy utcába, akiket egyszer már sikerült legyőznünk egy magabiztos teljesítménnyel.

Az utóbbi időszakban mutatott forma és a két csapat tabellán elfoglalt helye alapján némileg meglepő volt a pécsiek kezdése és már az elején komoly bravúrokat kellett bemutatnia kapusunknak, Papp Endrének. Ezt követően szépen lassan sikerült átvenni az irányítást és a 9. percben már a vezetést is, a gólszerző Fehér Dániel. (1-0)

A folytatásban némileg nehezebb dolgunk volt, mert a vendégek eléggé stabilnak bizonyultak hátul és ezzel nem igazán tudtunk mit kezdeni, így Csernai Gábor ki is kérte az időt, hogy új instrukciókat adhasson. Az elképzeléseket pedig, ha nem is egyből, de még a félidő elött sikerült a gyakorlatban is érvényesíteni és további két gólt szerezni még a szünet elött. Előbb Szalmás Zoli, majd Fehér Krisztián talált be.

Félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – PTE PEAC-B BUILD&TRADE KFT. (3-0)

A második játékrészben a vendégek már nem tudták azt az elánt hozni, amit a találkozó első tíz percében még igen, mi pedig ezt könyörtelenül kihasználtuk és már két perc elteltével betaláltunk, Andorka Kristófnak köszönhetően.

A gyors gól mellett egy másik fontos dolog is történt a pályán, hiszen hosszú idő után újra lehetőséget kapott a kapuban Mészáros Bence, aki sok fontos bravúrral hálálta meg a bizalmat. Szerencsére a mezőnyben is remekeltek a srácok és az utóbbi időben kiváló formát mutató Kocsi Henrik egy gyors kontra után tovább növelte az előnyünket. (5-0)

A folytatásban kisebb nagyobb hibák is belefértek, hiszen vagy tudtunk később korrigálni vagy a vendégek nem voltak elég élesek.

Az utolsó hét percre egy érdekes taktikára váltottunk, ugyanis vészkapussal játszottuk végig a hátralévő időt, de azt is egy még inkább támadó szellemű felfogásban. Ez pedig további két gólt is hozott a konyhára, amivel a végeredmény is kialakult.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – PTE PEAC-B BUILD&TRADE KFT. (7-0)

Egy nagyon magabiztos sikert könyvelhetünk el ezzel és nem mellékesen egy nagyon fontos győzelem is volt ez, hiszen a Haladás viszont vereséget szenvedett, ami azt jelenti, hogy már tíz pont az előnyünk velük szemben.

A következő körben pont velük találkozunk majd Szombathelyen és remélhetőleg sikerül majd pontot, pontokat szereznünk!!

Hajrá Srácok!!

Hajrá TFSE!!