Kézilabda Női NBII

Oda-vissza: egy utolsó diadal meséje kézis lányaink tollából!

NB II-es női kéziseink az idei év utolsó összecsapására készültek a Budaörs ellen, amire idegenben került sor. Korábban hazai pályán már sikerült legyőzni őket 3 góllal egy szoros mérkőzésen és az izgalmakkal ezúttal sem maradtak adósak a lányok!

Október elsején itthon fogadtuk a Moyra Budaörs együttesét. Az első játékrészben sokáig nem tudtunk ellépni a riválistól, de a félidő hajrája meghozta az áttörést és onnantól kezdve kézben tartottuk a meccset. Most azonban nem kellett ilyen sokat várni az előny kialakulásához, ugyanis a 6. percben 3:4-re átvettük a vezetést és onnantól nem volt megállás.

Az első félidő végén 16:19-ről várhattuk a folytatást. Alig 5-6 perccel a kezdést követően vészesen kezdtek közeledni a hazaiak és egészen 1 gólra visszazárkóztak, sőt az összecsapás ezen pillanataiban többször is kiegyenlítettek. Legnagyobb szerencsénkre 26:26-nál történt ilyen utoljára.

Fokozatosan billent el a pálya irányunkba és végül 6 találattal bizonyultunk jobbnak. Külön öröm, hogy 13 játékosunk is betalált a mérkőzésen, Puskás Lilla 7, Fogl Zengő – Marik Dalma 5, Ádám Gréta – Bréda Borbála 4, Leitner Luca – Csóka Eszter 3, Pécsi Villő és Vereszky Nóra kapusunk is 2 góllal járult hozzá a sikerhez, valamint rajtuk kívül Lengyel Lilla, Kocsis Luca, Jánni Petra és Konkoly Kata tudott eredményes lenni a budaörsiek nagy bánatára!

NB II. „F” csoport
Moyra Budaörs-Handball U21 – TFSE 33: 39 (16:19)
Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, Budaörs

A Budaörs ellen másodjára, az őszi szezonban pedig nyolcadjára sikerült diadalmaskodnia Herbert Krisztián tanítványainak, akik 2023-at egy megérdemelt és szép győzelemmel búcsúztatják. Amíg nem kerül pont a többi mérkőzés végére, addig a hölgyek a dobogó tetejéről kísérhetik figyelemmel az eseményeket!

Az alapszakasz folytatására február 18-án kerül sor, amikor is a Ferencvárost fogadjuk hazai környezetben.

Gratulálunk lányok, találkozunk februrában!

Forrás: MKSZ

Fotó: Borhi Mihály – TFSE