Kosárlabda Női NBI/A

Nem tudtunk visszajönni a lassú kezdés után

Tipmix Női NB I A csoportjának 13. fordulójában az Ludovika-FCSM Csata csapata fogadott minket otthonában.

Az első negyedet láthatóan fáradtan kezdték a TFSE-MTK lányai, amit a Csata -házigazdához híven- ki is használt. Zempare és Lelik pontjainak köszönhetően egy 9-0-ás szériával kezdett a Csata. A szakasz vége előtt 3 perccel már 12 ponttal vezettek a hazaiak. De ekkor elkezdtek ülni a mi dobásaink is. Bernáth és a két Jenkins lány közreműködésével 5 pontra vissza tudták szorítani a hátrányt a negyed végére. (23-18)

A második játékrészben az előzőnél is jobban érvényesült a hazai játék. Nagyon jó százalékkal dobták kosaraikat, amire sajnos nem mindig volt válasz. Ennek köszönhető, hogy már 2 perc után 10 pont volt a két csapat között, amit a félidőre meg is tudtak duplázni.

Félidő: 49-27

A nagyszünetben sikerült rendet tenni a TFSE-MTK hölgyeinél, hisz 4 perc játékot követően elkezdték a felzárkózást. Bernáth kiváló dobóformájának és csapattársainak hála a végső negyed előtt, már csak 9 pont volt a TFSE-MTK ledolgozandó különbsége. (60-51)

Viszont ez a nagy felzárkózás nem tűnhetett el nyom nélkül. Már megfáradni látszott a vendég egylet, így további jó csapatjátékkal és dobásokkal, veszélyzónán kívül tartott minket a Csata és aratott 6 pontos győzelmet.

Végeredmény: 75-69