Kosárlabda Női NBI/A

Fájó vereség a sereghajtó ellen

A találkozó helyszíne a mérkőzés napján módosult. A PINKK teremfoglaltság miatt nem tudta megrendezni a mérkőzést, így a két csapat a pályaválasztói jogot felcserélte és a városmajori csarnokunkban mérettek meg.
Szinte hazai lendülettel kezdte a meccset a PINKK csapata és 6-6-os állás után Vári triplájával kerültek előnybe. Az első negyed hajrájában – nagy meglepetésre – 10 ponttal is vezettek a vendégek. Az utolsó másodpercekben Alisia Jenkins egy büntetőt értékesített, így 23-14 állt az eredményjelzőn.
A második etap elején Boros és Bernáth találataival kezdték meg a felzárkózást a TFSE-MTK lányai . Két és fél perc alatt Magyar Bianka együttese 23-21-re visszajött. Sokáig mi tudtuk játszani a játékunk, így több öt percet kellett várni a PINKK első negyedbeli pontjaira. Ezalatt 30-23-ra lépett el a TFSE-MTK. Ám a félidő utolsó két percébe 36-35-nél visszavették a vezetést a baranyaiak. A hullámzó találkozón a nagyszünethez érkezve Chanise Jenkins két triplával járult hozzá a félidei vezetéshez.

Félidő: 41-39

A harmadik negyedet Bernáth Réka hárompontosa vezette fel, majd Alisia Jenkins is betalált távolról. Lassan, de biztosan elkezdett nőni a különbség a két csapat között. Ám ezt nem hagyta annyiban a pécsi gárda, vissza tudta szerezni a vezetést. A megszerzett előnyét a játékrész végéig meg is őrizték.
A végső felvonásnak 60-57-ről vágtak neki a csapatok. 62-62 után egyik csapat sem tudott 2 pontnál távolabb kerülni a másiktól. 22 másodperc volt vissza, s a hátralévő időt Chanise Jenkins és Vári Zita büntetői határozták meg. Mivel Vári értékesíteni tudta minden büntetőjét, így végül 76-75-re megnyerte a találkozót a PINKK.

Végeredmény: 75-76