Férfi NBII Kézilabda

Nem sikerült legyőzni a Kistextet, veszélybe kerülhet a dobogó!

NBII-es férfi kéziseink a záró fordulóban a közvetlen rivális Kistexttel csaptak össze idegenben. Házigazdánkkal egyetemben mi is győzelmi kényszerben léptünk pályára, ugyanis a 2. helyen álló Csepelt már nem lehetett utolérni, de a dobogó harmadik foka még várja gazdáját.

Erősebben kezdett a Kistext, de hiába szereztek 2-3 gólos előnyt az elején, mert a 18. percben átvettük a vezetést, amit a félidő végéig meg is tartottunk. A második játékrészben több vezetés váltást követően végül a hazaiak örülhettek, ugyanis sikerült az utolsó percekben megint kialakítaniuk a többgólos differenciát a javukra és végül 28:25-re megnyerték az összecsapást.

Kistext – TFSE 28:25 (11:12)

Forrás: MKSZ

Számunkra kedvezőtlen ez az eredmény, mivel a közvetlen üldözők közül ketten is játszanak még. A Kistext a Csepellel fog megmérkőzni (05.27. 18:00) idegenben, míg az üllőiek Kecskemétre (05.28. 16:00) látogatnak. Esélylatolgatás tekintetében inkább az Üllő győzelmétől kell tartanunk. Ebben az esetben csak egy helyet csúsznánk vissza, de ha mindkét riválisunk győzelmet arat, akkor akár kettőt is. A „happy end” végkifejlet, ha egyik sem tud nyerni és akkor megmaradna a tabella jelenlegi állása.

Forrás: MKSZ

Bárhogyan is alakul, a tavalyi évet tekintve már komoly előre lépésnek lehetünk szemtanúi, hiszen akkor a kiesés ellen harcoltunk, most meg azért aggódunk, hogy lesz e dobogó idén. Összességében büszkék lehetünk úgy a fiúkra, mint a lányokra is, akár lesz érem, akár nem!