Kézilabda Női NBII

Fontos diadal idegenben!

Kézis lányaink hétvégén a Cegléd vendégeként léptek pályára a bajnokság utolsó előtti fordulójában és legnagyobb örömünkre győzelemmel távoztak a Kék Cápák otthonából. Ezzel az is biztossá vált, hogy az NBII 2. és 3. helye a záró fordulóban fog eldőlni.

Herbert Krisztián tanítványai szerezték meg a vezető találatot Hauff Silje révén és innentől kezdve végig uralták az első félidőt. Kicsivel több, mint negyed óra játékot követően már 6 gólos előny birtokában voltunk, melyet a játékrész végéig meg is tartottunk. Azonban a pihenőt követően jött a fordulat és a házigazda kezdett visszazárkózni, sőt a 49. percben már csak 1 találattal vezettünk.

Ekkor Szőke Evelin góljával léptünk el ismét kettővel, de hiába, a hazaiak nem álltak meg és két gyors támadás után kiegyenlítettek. Az 53. percben jött az időkérés, fogalmazhatunk úgy is, hogy a legjobb pillanatban. Ismét Szőke Evelin vette be az ellenfél hálóját és szereztük meg a vezetést, majd a ceglédiek támadását Vereszky Nóra állította meg egy szép védéssel, mely után Hauff Silje góljával kettőre nőtt a differencia, de még így is hátra volt 1,5 perc. Szerencsénkre hiába találtak be a kapunkba, az utolsó másodpercekben szilárdan álltuk a sarat.

Forrás: MKSZ

Herbert Krisztián vezetőedző nyilatkozata a mérkőzést követően: „Igazság szerint sok volt a ki nem kényszerített hiba és ezzel magunknak tettük nehezebbé a mérkőzést. Többször is nagy volt az előnyünk, majd a sok rontás és kihagyott helyzetek miatt visszajöttek a meccsbe a Ceglédiek. A lényeg, hogy nyertünk, amikor azt csináltuk amivel készültünk jók voltunk és ebben a szellemben készülünk az utolsó fordulóra!”

Ceglédi Kék Cápák SE – TFSE 24:25 (11:17)

Forrás: MKSZ

Mivel az Érd és a Csepel is győzedelmeskedett egyenlőre változatlan marad a tabella és minden felmerülő kérdésre a záró forduló fog választ adni, jelesül, hogy kié lesz az ezüst vagy a bronzérem. Lányaink a közvetlen rivális Vecsés SE-t fogadják hazai környezetben, az Érd U22 az Inárcs-Örkény KC, míg a Csepel DSE az ÓKSI KKFT vendégeként lép pályára.

Gratulálunk lányok és sok sikert a hajrában!