Férfi NBI Női NBI Röplabda

NBI-es röplabda – Ez vár csapatainkra!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2022/23-as idénytől röplabda szakosztályunk duplán képviselteti magát az NBI-ben. A bajnokságban évek óta élmezőnyhöz tartozó lányaink mellé a tavalyi évben NBII-es bajnokká váló férficsapatunk csatlakozik.

Lányaink és fiaink is gőzerővel készülnek már az okóberi bajnoki startra. Érdekesség, hogy egyedüli fővárosi csapatként vagyunk jelen mindkét fronton az NBI-ben!

Férfi csapatunk számára október 1-én, szombaton rajtol ez alapszakasz, ahol oda-visszavágós rendszerben mérkőzünk meg a bajnokság másik hat résztvevőjével, összesen 12 találkozón. Ezután következhet majd a rájátszás, mely áprilisig tart.A fiúk számára kedvező lehet, hogy zsinórban három hazaival vágnak neki az évadnak.

Lányainkra – ahogy már megszokhatták – az idei évben is új lebonyolítás vár. Az eddigi nyolcról tizenkét csapatra bővül a létszám, kiegészülve négy extraligás fiókcsapattal (Békéscsaba, Újpest, Vasas, Balatonfüred). A szisztéma ezúttal egyszerűbbé válik, ugyanis két körben, összesen huszonkét mérkőzésen dől el a bajnoki cím sorsa (rájátszás idén tehát nem lesz). A feljutást a legmagasabb pozícióban végző, extraligás fiókcsapattal nem rendelkező alakulat vívja ki. A fiúkkal ellentétben hölgyeinkre idegenbeli nyitány vár: október 16-án az újonc BVSC, 30-án pedig a Balatonfüred otthonában lépnek pályára.

Hamarosan érkezünk a végleges keretekkel és folyamatosan frissülő tartalmakkal. Addig is hajrá TFSE!