Férfi NBII Kosárlabda

Szép győzelem idegenben!

NBII-es férfi kosarasink 15 ponttal verték a Közgáz SC-t idegenben. Nem volt könnyű dolga a csapatnak, hiszen voltak olyan játékosaink akiknek ez volt a második hétközi meccse! Mindezek tükrében az első negyed szoros küzdelmet hozott, mindössze 1 ponttal dobtunk többet. A másdodik etapban magához ragadta a kezdeményezést a hazai brigád, sőt át is vették a vezetést.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Jól jött a nagyszünet, hogy megakassza az ellenfél lendületét. A folytatásban már keményebben léptek föl a srácok, aminek hála vissza is vettük a vezetést riválisunktól! A második játékrészben végig dominált a csapat, így a Közgáznak esélye sem maradt, hogy újra talpra álljon. Az erős nyomás és a fizikális fölény rányomta a bélyegét a meccsre, ezzel is a mi malmunkra hajtva a vizet.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Boros Zoltán edzői értékelője a mérkőzésről:
„A keddi BME elleni mérkőzés még meglátszott a csapaton, nagyon fáradtak voltak ezért szerdán nem is edzettünk, hogy a kulcsemberek tudjanak pihenni. Az ellenfél hozzánk képest lassabban játszott és az elején mi idomultunk az ő játékukhoz, nem pedig fordítva. Szerencsére a nagyszünet után fordult a kocka és fizikálisan föléjük kerekedtünk. Erre építettünk, a saját játékunkat kényszerítettük rájuk és mindenki pályára tudott lépni!”

Forrás: MKOSZ

Ennek a sikernek hála csupán 1 pont a hátrányunk a 4. helyezett Veresegyház mögött. Következő ellenfelünk az eddig veretlen Budafok lesz, akivel idegenben csapunk össze!

Közgáz Sc és DSK/B – TFSE 75-90 (23-24, 18-13, 16-26, 18-27)

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!