Női NBI Röplabda

Meglepetés Gárdonyban

A női NB I döntőjének harmadik tornája kezdődött meg pénteken Gárdonyban. Az alapszakaszt megnyerő, de a finálé első két tornáján pontot sem szerző, így biztosan a harmadik helyen záró MÁV Előre Bericap hazai pályán 3:2-re legyőzte első helyre pályázó csapatunkat.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, már 2:0-ra is vezettek, onnan viszont még egyenlítettek lányaink, de a döntő játszmában a MÁV Előre végül megszerezte a győzelmet.

A mérkőzés fényképes galériája elérhető ITT.

A találkozó visszanézhető a lenti linken:

A tegnapi eredmények értelmében: ha szombaton csapatunk 3:0-ra, vagy 3:1-re legyőzi a Gödöllőt, akkor az első helyen zár, amennyiben viszont a gödöllőiek nyernek bármilyen arányban, akkor ők lesznek a győztesek. 3:2-es TFSE siker esetén a vasárnapi MÁV Előre–Gödöllő találkozón múlik az első hely sorsa.

Női NB I döntő, 3. torna, 1. mérkőzés:
MÁV Előre Bericap – TFSE 3:2 (22, 19, –19, –23, 13)
Gárdony. V: Halász E., Árpás.
MÁV ELŐRE: Hackl 12, Kiss A. 15, Fáskerti 3, Haase 9, Sólyom 9, Durdanovics 23. Csere:Kovács E., Deli-Germann (liberók), Borostyán, Hizsnyai-Zolnai, Szilágyi. Vezetőedző:Farkas Mihály.
TFSE:
Kökény N. 4, Radomszki 20, Czakó 8, Halla G. 9, Villányi 18, Budaházy 9. Csere:Boller (liberó), Kriegel 1, Kreisz, Benedek, Poór. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Farkas Mihály:
 – Ez a mérkőzés, illetve ez a hétvége a búcsúról szól. Néhány hónapja már ismertté vált, hogy vezetőség és menedzsment váltás lesz a klubnál. Megállapodtunk a folytatásról, de pár héttel ezelőtt úgy alakult, hogy a következő szezonban mégsem én leszek a MÁV Előre edzője. Sok sikert kívánok a csapatnak a jövőben. Az alapszakasz megnyerése után külön öröm, hogy ezzel a sérülésektől tűzdelt, csonka csapattal is tudtunk meccset nyerni a folytatásban.
Csépke Gábor: – Az első két szettben nem tudtunk túllépni a nyomáson, míg a MÁV csapata felszabadultan játszott. Mikor a harmadik szettben ez a teher leesett a vállunkról, rögtön ment a játék. Az ötödik szettben aztán újra megjött az a bizonyos teher. Holnap már teher nélkül… Igazából annyi van, hogy kiadtuk a kezünkből a sorsunk. De a mi részünket meg fogjuk csinálni. Gratulálok a fehérváriaknak.

A szombati, TFSE – Gödöllői RC mérkőzés élőben követhető az alábbi linken:

Hajrá lányok!!