Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Közel álltunk a szettgyőzelemhez a regnáló bajnok ellen!

Extraligás férfi röplabdásaink három szettben szenvedtek vereséget a FINO Kaposvár csapata ellen. A második szettben bravúros játékot láthattunk játékosainktól, akik a harmadik etapban sem vallottak szégyent.

A tapasztaltabb kaposváriak már a mérkőzés elején megmutatták erejüket. Ellenfelünk agresszív játékával jelentős előnyt alakított ki (1-13), amit Nagy Gergely tanítványai nem tudtak csökkenteni a szett végéig. Az első játszma 9-25-re zárult a somogyiak javára.

A következő szettre fiaink felszívták magukat, elkezdtek támadó röplabdát játszani. A FINO ismét ellépett a szett közepén (8-15), de csapatunk egy bravúros 6 pontos sorozattal már az ellenfél nyakán volt (14-15). A játszma vége felé haladva Gebhardt Norbert hatékony támadásainak is köszönhetően sikerült két ponttal megelőzni ellenfelünket (20-18), ám a kaposvári röplabdások ezt nem hagyták annyiban, erős ütéseikkel 22-22-nél beértek minket. A somogyiakat még vezetőedzőnk, Nagy Gergely időkérése sem állította meg, egészen szettlabdáig meneteltek (22-24). Quintz Tamás pontot érő támadásával sikerült hárítani az első játszmalabdát, de a következő labdamenet már kaposvári ponttal zárult, a szett 23-25-re végződött.

A harmadik, egyben utolsó játszma elején ismételten a FINO-nak állt a zászló (2-6). Fiainknak még Mihucz Csaba és Tóth Kristóf támadásaival sem sikerült beérni ellenfelüket. A jelentős pontkülönbség az etap végéig fennmaradt, a tapasztaltabb Kaposvár 16-25-re behúzta a szettet, és így a mérkőzést is.

Feladónk, Tóth Máté véleménye a találkozóról: „Nem sikerült ideálisan kezdenünk a meccset, de szerencsére az első szett után bravúros második szettet produkáltunk. Sajnos a játszma végén a Kaposvárnak sikerült fordítania, de úgy gondolom megmutattuk mire lehetünk képesek. Összességében nincs miért szomorkodnunk, csináltunk szép dolgokat és voltak már olyan hosszabb labdameneteink, amiket sikerült is pontra váltanunk. Szerintem jó úton haladunk, szépen lassan kezd összeállni a saját játékunk. Gratulálok a csapatnak!”

TFSE – FINO Kaposvár 0:3 (-9, -23, -16)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, 99 néző. V: Bibók F., Horváth M.

TFSE: Quintz 4, Tóth K. 7, Gebhardt 12, Mihucz 4, Tóth M., Winter 1. Csere: Laczi (liberó), Balázs B. 2, Füzék 2, Merkler 2. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Férfi röplabdásaink következő mérkőzésüket a 9. helyezett Miskolc csapata ellen vívják pénteken idegenben. Az NB I-et tavaly megnyerő MEAFC egyesületével a 2022/23-as szezon során kétszer vívtak meg fiaink. Az egyik mérkőzés 3:1-es, míg a másik összecsapás 0:3-as győzelemmel zárult a miskolciak javára.

Gyerünk srácok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!