Női NBI Röplabda

Legyőztük a veretlen Vasast!

Női NB I-es röplabdacsapatunk 1:3-ra diadalmaskodott a Vasas SC fiókcsapata ellen idegenben. Lányaink ezzel a győzelemmel újabb fontos 3 pontot tudhatnak magukénak.

A mérkőzést a Vasas csapata kezdte jobban. Röplabdásaink több ki nem kényszerített hibát vétettek, amit a rivális ki is használt. A Vasas SC-nek már a szett közepére sikerült jelentősebb előnyt kialakítania (14-9), amit lányaink a játszma hátralévő részében sem tudtak ledolgozni, a szett 25-19-re zárult az ellenfél javára.

A második etapban a kezdeti izgalom után higgadt fejjel léptünk pályára. Játékunk kiegyensúlyozottá és koncentrálttá vált, hibáink száma is csökkent. Tatár Gréta és Tettamanti Virág hatékony támadásainak köszönhetően a játszma közepére sikerült ellépnünk, az eredményjelző 9-14-et mutatott a mi javunkra. A Vasas játékosai nem tudták behozni lemaradásukat és Villányi Brigitta pontot érő megoldásainak köszönhetően behúztuk ezt a szettet (22-25).

A következő két szett hasonlóan alakult a másodikhoz. Joel Olazábal Herrea tanítványai már a játszmák elején jelentős előnyre tettek szert (1-6, 2-7). Az ellenfél nem adta fel a küzdést, azonban Kökény Nóra agresszív lehúzásai és blokkjai meggátolták a vasasos lányokat a felzárkózástól. Kis Dorottya gyönyörű ütéseinek hála a harmadik szett 22-25-re, a negyedik játszma 18-25-re zárult.

Feladónk, Turcsányi Zita így látta a győztes összecsapást: „Kicsit bizonytalanul kezdtük a meccset, az első szettben sok ki nem kényszerített hibánk volt. A többi játszmában viszont lecsökkentettük a hibák számát és elkezdtünk magabiztosan játszani. Rendkívül kiélezett, izgalmas mérkőzés volt, színvonalas labdamenetekkel, mindkét csapat óriásit küzdött a pályán. Úgy éreztem sikerült egymásért küzdenünk, és mindenki megpróbálta kihozni magából a maximumot.”

Vasas SC – TFSE 1:3 (-19, 22, 22, 18)
Vasas Folyondár Sportközpont, 89 néző. V: Barabás B. Varga A.
TFSE: Kökény N. 5, Tatár 17, Tettamanti 10, Kis D. 20, Tátrai Zs., Zen 4. Csere: Weidemann (liberó), Kiss K., Turcsányi, Villányi 6. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Női röplabdásainkra most egy hét szünet vár, melyet követően a legközelebb december 9-én lépnek pályára a BRSE fiókcsapatával szemben hazai pályán. A Békéscsaba gárdájával tavaly kétszer találkoztunk, az egyik mérkőzés 1:3-as, míg a másik 3:0-s győzelemmel zárult a mi javunkra.

Gratulálunk lányok, így tovább TFSE!

Fotó: Jani Martin